Něco o mně

Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Halloween Spider Cookies

    Sobota, 1. Listopad 2014
I když ve skutečnosti trpím arachnofobií, tedy strachu z pavouků a všeho, co má víc než čtyři nohy, nemohla jsem letos odolat tzv. Chocolat Peantut Butter Spider Cookies. Tyhle strašidelné sušenky ve tvaru pavouka jsem okoukala na stránkách online magazínu Country Living a strašně se mi zalíbily.
    Kdo má rád burákové máslo, chuť ho určitě potěší. Díky němu z obyčejného těsta vykouzlíte během chvíle popraskanou křupavou placičku s pořádnou dávkou burákového másla, bonusem je pak tělíčko z oblíbených bonbónů Toffifee (super náhradou jsou i čokoládové bonbóny Lindt), nesmí chybět čokoládové čočky jako oči a čtyři páry nožiček z rozpuštěné čokolády.
    A když zrovna není Halloween, můžeme je upéct dětem jen tak pro radost, nebo udělat klasické cookies, samotné, bez dekorace..

Dýňové biskvity

    Pátek, 31. Říjen 2014
Dnes se slaví Halloween, a i když u nás není tradičním svátkem a tak populární jako třeba v Americe, mám ho moc ráda a vždycky se na něj těším. Domy a zahrady jsou plné podzimních dekorací, vyřezaných dýní a zapálených svíček, na stromech visí kostlivci a čarodějnice a pak ty skvělé party plné halloweenských kostýmů a strašidel..
    Já už se na Halloween připravila trochu dopředu, a tak už máme asi týden byt vyzdobený dýněmi nejrůznějších tvarů a barev, všude visí dekorace z jablek, listů a šišek a věnec z šípků, také nesmí chybět mé oblíbené sovičky..večer zapálíme svíčky v lucerně a podzimní atosmféra se dostaví hned.
    A protože nesmí chybět také nějaké to halloweenské menu (u nás je na podzim nejpopulárnější dýňová polévka na všechny možné způsoby), kromě jiných oblíbených pokrmů je také čas na něco sladkého..

Dýňové latté

    Pátek, 31. Říjen 2014
Recept na toto latté je tím pravým způsobem, jak vyměnit obyčejnou kávu za skvělý podzimní nápoj s příchutí dýně a vůní zimního koření. Na jeho výrobu vám stačí chvilka, pak už ho jen stačí dozdobit čerstvou šlehačkou a čokoládovými hoblinami..
    Ještě nedávno by mě nenapadlo dát dýni do kafe, ale někdy je potřeba trocha odvahy, abychom přišli na kloub novým chutím a vůním..
    O sychravém víkendu není nic lepšího na práci, než přes sebe přehodit vlněný pléd, zapálit svíčku a vychutnat si odpolední siestu třeba s domácími sušenkami, namáčenými do caffe latte. Vzpomeňte si na mě, až si promrzlí po procházce v přírodě budete chtít udělat domácí pohodu..
    Já se těším, až dnes zasedneme k voňavému stolu a budeme pomalu chystat blížící se halloweenskou párty s upíry. Trick or Treat !

Čokoládové makronky s karamelovou náplní

    Úterý, 28. Říjen 2014
Když je dnes ten sváteční den a tabule plná svátečního jídla, rozhodla jsem se také malým dílem přispět přípravou nějakého speciálního dezertu. A když svátečního, tak s čokoládou, a když s čokoládou, tak co třeba naše oblíbené makronky?
    Sice jsem při jejich posledním pečení slíbila, že příště přispěju nějakým receptem podle francouzského postupu, ale pak jsem narazila na tyhle lákavé čokoládové na itlaský způsob a neodolala, tak snad příště..
    Krásně se s nimi snoubí karamelová náplň, do které se také někdy přidává špetka mořské soli nebo slané máslo, což vytváří ten správný kontrast.
    Když budete přemýšlet, jakou pozornost donést někomu blízkému, milovníky sladkého určitě potěší tenhle čokoládový skvost, naskládaný v dárkové krabičce nebo v celofánovém sáčku ovázaném stužkou..

Banánové cupcakes s čokoládovo-karamelovou polevou

    Čtvrtek, 23. Říjen 2014
Zdravím vás všechny. Dnes připojuji další cupcakový recept - tentokrát je těsto plné banánů, čokolády a křupavých oříšků. Košíčky jsou dobré i jen tak samotné, zvláště budou chutnat těm, co si oblíbili banánový chlebíček.
    Kdo by váhal s polevou, i když je trochu složitější než výroba samotných muffinů, chutná tak skvěle, že stojí za to dát si s ní tu práci. Jejím základem je karamelová omáčka, kterou přelijeme kousky tmavé čokolády a do vychlazené směsi pak ještě zašleháme kostky másla.
    A koho baví zdobení cupcakes, může se vyřádit s nejrůznějšími tvary a ornamenty. Miluju ten proces, kdy z obyčejného košíčku vznikne vlastně takový malý sladký klenot třeba ve tvaru růže. A hned máte efektní dárek na každou oslavu, který navíc krásně ladí s barvami podzimu.
    P.S.: Nezapomeňme, jedinou možností jak se zbavit pokušení je podlehnout mu.. KRÁSNÝ ZRZAVÝ PODZIM !

Čokoládový pudink s avokádem a kokosovou šlehačkou

    Čtvrtek, 16. Říjen 2014
Z avokáda obvykle dělávám mexickou omáčku, pomazánku na tousty, přidávám ho do salátu, nebo je z něj skvělá pleťová maska. Ale dneska bych vám ráda ukázala, jak ho využít i na sladký způsob, do čokoládového pudinku.
    Oproti klasickému pudinku, vyrobeného z cukru a mléka, obsahuje samé prospěšné ingredience, navíc je oslazený medem a krásně voní po vanilce a skořici. Avokádo ve spojení s kokosovým mlékem a kakaem tak tvoří nejen zdravý, ale také ten nejchutnější čokoládový pudink, jaký jsem kdy jedla!
    Vězte, že avokádo na nás působí blahodárně, ať už ho použijeme jakkoliv. Sice je tučnější než většina ostatního ovoce, ale nenechte se odradit, jde o kvalitní rostlinné tuky zdravé pro naše srdce, krevní tlak, kůži a vlasy..vždyť už jen ten lichotivý název, že jde o plod hruškovce přelahodného, mluví za všechno :)..

Briošky s nutellou

    Pondělí, 13. Říjen 2014
Někdy o víkendu, když se mi poštěstí vstát dřív než ostatní, ráda připravuji snídaně, u kterých nesmí chybět také nějaká ta laskomina, jakou jsou domácí croissanty s marmeládou, palačinky se skořicovým cukrem a zakysanou smetanou, které jsem okoukala v Café Louvre nebo právě briošky s nutellou.
    Výborné kynuté těsto, naplněné čokoládovou pomazánkou, nasekanými lískovými oříšky a kousky čokolády si budou pochvalovat děti i dospělí.
    Můžete je udělat z poloviční dávky nebo druhou polovinu nakynutého těsta zamrazit a vyndat je až další víkendovou snídani, ale uvidíte, jak rychle budou mizet ze stolu..

Fudge brownies

    Středa, 8. Říjen 2014
Už dlouho se těším na to, až vám nasdílím jeden ze svých nejoblíbenějších čokoládových dezertů - temně čokoládovou bombu zvanou „FUDGE“ brownies, což v angličtině značí jakoukoliv sladkost z cukru a másla s čokoládovou příchutí.
    Jeho přípravu zvládne i začátečník, přitom výsledkem je tak dokonalý dezert, nabitý pod tenkou křupavou vrstvou spoustou kakaa a hořké čokolády.
    A když nám chci přilepšit, místo brownies servírovaného na větší kusy, vyndám láhev na výrobu domácí šlehačky, brownies nakrájím na malé kostičky a spolu s čerstvě našlehanou smetanou je naaranžuju do sklenic nebo kelímků. V létě ještě navíc doplním čerstvé maliny, jahody nebo třešně.
    PS: What came first, woman or the chocolate bar? ;) Mějte se..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Copyright 2014VFB Media