O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Čokoládové truffles ve zlatém prachu

    Neděle, 20. Prosinec 2015
Čokoládové truffles jsou v průběhu Vánoc jedny z mých nejoblíbenějších. Všechny, co jsem kdy zkusila byly fantastické, asi prostě a jednoduše proto, že jsou plné lahodné čokolády, na které se nedá nic zkazit. Letošní rok jsem vsadila na tento lehce dekadentní recept, jehož krása tkví právě v jednoduchosti. Základem je kvalitní čokoláda, šmrnc mu pak dodá dobrý likér nebo koňak. A když truffles posypete zlatým prachem a uložíte do papírové krabičky, máte krásný vánoční dárek pro vaše blízké, milovníky čokolády. MAY YOUR HOLIDAYS BE SWEET ♥ ♥ ♥

Recept

Ingredience:


150 g čokolády dobré kvality
75 ml vysokoprocentní smetany na šlehání
1 lžíce alkoholu (např. koňaku nebo rumu)
15 g másla
skořice podle chuti
špetka soli
jedlý zlatý prášek

Pomůcky:

cukrářská stěrka, kuchyňské gumové rukavice, potravinářská fólie


Postup

Čokoládu nalámeme na kousky a vložíme do mísy. V kastrůlku pomalu přivedeme smetanu k varu a ještě horkou jí přelijeme kousky čokolády.

Dvě minutky počkáme a pak směs mícháme tak dlouho, dokud se důkladně nerozpustí a nespojí. V tu chvíli přidáme lžíci likéru.

Na závěr přidáme kousek másla, skořici a sůl a zpracujeme dohladka. Hmotu přelijeme do nádoby vyložené fólií a necháme ztuhnout v ledničce do druhého dne.

Po vyndání z lednice tvoříme z hmoty pomocí lžičky menší kousky podobné velikosti.

Rukama za použití rukavic tvarujeme kuličky. Nakonec každou kuličku obalíme ve zlatém prachu.

Hotové truffles skladujeme v ledničce ve vzduchotěsné nádobě.

*** HAPPY MERRY CHRISTMAS ***





Copyright 2014VFB Media