O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Křupavá vánoční granola

    Pondělí, 28. Prosinec 2015
Sváteční dny si žádají sváteční snídani, pro kterou je jako stvořená vánoční granola, která v sobě spojuje plno lákavých chutí. Představte si pohromadě bohatý mix oříšků a vloček, sušeného ovoce, čokolády, výživných semínek, to vše zabalené do kokosové příchuti, oslazené javorovým sirupem. Vykouzlíte tak super křupavou dobrotu, kterou si můžete posypat kaši, řecký jogurt nebo ji třeba smíchejte s rostlinným mlékem, vždycky bude vynikající a dokonalá! P.S. Až se vydáte někam na cesty, nandejte jí do sáčku a máte skvělé občerstvení! Nebo originální dárek v ozdobné dóze pro vaše přátele! Mějte krásné pondělí;-)

Recept

Ingredience:


500 g klasických vloček
300 g ořechů
(mandle, lískové oříšky, pekany, vlašské ořechy..)
100 g kokosových lupínků
5 lžic slunečnicových semínek
1 čajová lžička soli
100 g třtinového cukru
100 g javorového sirupu
60 ml kokosového oleje
3 lžíce horké vody
200 g sušeného ovoce
(hrozinky, brusinky, meruňky, jahody..)
200 g kvalitní čokolády (70%), nasekané

Pomůcky:

plech na pečení, pečicí papír, uzavíratelná nádoba


Postup

Troubu si předehřejeme na 170° C. Ve větší míse smícháme vločky s ořechy nasekanými na větší kusy, kokosem, dýňovými semínky a solí.

V jiné misce zase spojíme cukr, javorový sirup, olej, vodu a přidáme k vločkám. Dobře zamícháme.

Připravenou směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 35 minut, občas promícháme a kontrolujeme, aby se nám jednotlivé ingredience nepřipálily.

Plech dáme odpočívat na mřížku. Nakonec přidáme do vychladlé směsi sušené ovoce a kousky čokolády. Přendáme do uzavíratelné nádoby.

Granolu podáváme s jogurtem, mlékem, ovesnou kaší nebo jen tak samotnou..


Copyright 2014VFB Media