O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Univerzální vánoční těsto

    Sobota, 20. Prosinec 2014
Recept na univerzální vánoční těsto se vždycky hodí. K základu jen stačí přidat trošku perníčkového koření a vanilky a pak už jen záleží na vaší fantazii.. Jsem zvyklá dělat větší množství a vyrobit tak z této dávky více druhů cukroví. Můžete z něj vykrajovat, nebo ho opracovat rukama - je dobře tvárné, ale je třeba ho před tím dostatečně vychladit. Můžete ho také různě dobarvovat potravinářskými barvičkami a vytvořit třeba santovské hůlky. Z dávky uděláte okolo 70 klasických sušenek, takže bude co na rozdávání ;) Have fun and give love on Christmas day ♥

Recept

Ingredience:

450 g másla, změklého
300 g krupicového cukru
2 vajíčka
3 žloutky
2 lžičky vanilkového extraktu
640 g hladké mouky
1 lžička soli
1 1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky perníčkového koření


Pomůcky:

robot, plech na pečení, pečicí papír, potravinářská fólie, vál + váleček na těsto, (potravinářské barvičky)


Postup


Nejprve si utřeme v misce máslo. Použijeme robot na střední rychlost.

Pak přidáme cukr, vajíčka, žloutky a vanilkový extrakt.

Robot snížíme na pomalejší otáčky a spojíme vše dohromady.

Pokud máme těsto hotové a budeme chtít část obarvit, těsto rozdělíme napůl a do druhé poloviny vmícháme ještě červenou nebo jinou potravinářskou barvičku.

Obě těsta zabalíme do potravinářské fólie a dáme alespoň na 2 hodiny vychladit do ledničky.

Plech vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 160 stupňů.

Na lehce pomučeném válu tvarujeme požadované tvary.

Před pečením dáme připravené cukroví ještě na 20 minut vychladit do ledničky.

Pak pečeme ve vyhřáté troubě cca 12-15 minut. Necháme vychladnout.


FAVORITE HOLIDAY COOKIES


ENJOY YOUR BAKING


LOVELY TIME


IN THE KITCHEN ♥

Copyright 2014VFB Media