O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Superměkké perníčky bez odležení

    Čtvrtek, 14. Prosinec 2017
Doufám, že si užíváte krásný advent, a pokud byste byli jedni z těch, co ještě nestihli upéct tradiční vánoční cukroví jako jsou perníčky, mám tu pro vás jeden záchranný recept, hotový poklad - perníčkové těsto, které je opravdu dokonalé. Těsto se při rozválení vůbec nelepí, krásně se s ním pracuje a po upečení dostanete perníčky, které jsou ihned měkké a vláčné a nááádherně voní. My je někdy zdobíme, a nějaký rok je necháme vyniknout jen tak samotné. Letos jsem dostala nápad zavěsit jich několik na upletený věnec a ten pověsit do předsíně na stropní světlo, kde nám teď dělá velkou parádu! Pokud už tedy perníčky máte upečené, můžete se nechat inspirovat a třeba si podobným věncem vyzdobit váš domov, hotový je raz dva;-)

Recept

Ingredience:


1 kg hladké mouky
350 g moučkového cukru
1 lžíce perníkového koření (já jsem použila čersvě namleté koření Perník - Koření od Antonína)
2,5 lžíce jedlé sody
5 vajíček
150 g Hery
5 lžic medu


Pomůcky:

vál na těsto + váleček, pečicí papír + plech, vykrajovátka


Postup

1. V misce si nejprve smícháme všechny sypké přísady a pak k nim přidáme všechna vajíčka. Následně si rozpustíme Heru s medem. Tekutou směs přilijeme k suché, zamícháme a hněteme ručně těsto, dokud není hladké a nelepí na prstech.

2. Těsto si rozdělíme na čtyři díly. Každý můžeme hned rozválet na placku tenkou asi 1 mm a vykrajovat oblíbené tvary. Perníčky poté přesouváme na plech vyložený pečicím papírem.

3. Pečeme asi 8 minut v troubě předehřáté na 175 stupňů. Po vytažení z trouby můžeme ještě perníčky potřít rozmíchaným vajíčkem s troškou vody, případně ozdobit bílkovou polevou.

via GIPHY

via GIPHY

Copyright 2014VFB Media