O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Ovesné hrudky s mandlemi

    Sobota, 19. Prosinec 2015
Ovesné hrudky jsou přesně tou rychlovkou, kterou určitě všichni zvládnou ještě těsně před Vánocemi. Najdete v nich zdravé ovesné vločky, mandle a oblíbenou čokoládu. I když nevypadají jako typické vánoční cukroví, u nás jsou vždycky nějaké podobné placičky vítané. Mě na nich baví, jak jsou parádně křupavé a že je vždycky dám do nějaké krásné skleněné dózy, kde moc pěkně vyniknou a návštěva si jich hned všimne, aby ochutnala.. KEEP CALM AND GET YOUR HO HO HO ON;-)

Recept

Ingredience:


200 g ovesných vloček
1 vajíčko
100 g krupicového cukru
1/2 sáčku vanilkového cukru
1 lžíce hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
100 g másla
50 g mandlových lupínků
špetka soli

oblíbená kvalitní čokoláda (mléčná/hořká)

Pomůcky:

plech na pečení + pečicí papír


Postup

Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů.

Vločky dáme do kastrůlku a přes ně přelijeme rozpuštěné máslo. Opatrně promícháme a 10 minut necháme odpočívat.

V misce si mezitím prošleháme vajíčko s cukry a špetkou soli, pak přidáme mouku a prášek do pečiva.

Vezeme odleželé vločky a přidáme je do směsi. Nakonec vmícháme i plátky mandlí a promícháme.

Mezi dvěma lžičkami tvoříme malé hrudky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 10 - 15 minut dozlatova.

Hotové hrudky polijeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni. Ať chutnají!





Copyright 2014VFB Media