O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Halloween Spider Cookies

    Sobota, 1. Listopad 2014
I když ve skutečnosti trpím arachnofobií, tedy strachu z pavouků a všeho, co má víc než čtyři nohy, nemohla jsem letos odolat tzv. Chocolat Peantut Butter Spider Cookies. Tyhle strašidelné sušenky ve tvaru pavouka jsem okoukala na stránkách online magazínu Country Living a strašně se mi zalíbily. Kdo má rád burákové máslo, chuť ho určitě potěší. Díky němu z obyčejného těsta vykouzlíte během chvíle popraskanou křupavou placičku s pořádnou dávkou burákového másla, bonusem je pak tělíčko z oblíbených bonbónů Toffifee (super náhradou jsou i čokoládové bonbóny Lindt), nesmí chybět čokoládové čočky jako oči a čtyři páry nožiček z rozpuštěné čokolády. A když zrovna není Halloween, můžeme je upéct dětem jen tak pro radost, nebo udělat klasické cookies, samotné, bez dekorace. Pavoučci se prostě skvěle hodí na každou halloweenskou párty (kdo ví, jestli se vám podaří s nimi někoho vystrašit, oni jsou nakonec stejně více roztomilí než děsiví). I´m a scary monster, I´ve got scary face..!
Užijte si HALLOWEENskou oslavu! ;)

Recept

Ingredience:


24 ks

110 g másla, změklého
190 g burákového másla
70 g hnědého cukru
100 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1 velké vajíčko
160 g hladké mouky
3/4 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky jedlé sody
1 lžička soli
bonbóny Toffifee (čokoládové bonbóny Lindt)
3/4 šálku malých čokoládových čoček
dekorační tubička, bílá (např. Dr. Oetker)

Pomůcky:

plechy na pečení, pečicí papír, robot, zdobicí sáček


Postup

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dva plechy vyložíme pečicím papírem. Dáme stranou.

Do mísy robotu nejprve přidáme změklé máslo a burákové máslo a šleháme do hladké směsi. Pak přidáme oba cukry a opět šleháme, až se vše dobře spojí. Nakonec přidáme vajíčka a vanilkový extrakt.

Do jiné větší mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Suchou směs potom přidáme k tekuté a vše ještě jednou promixujeme.

Vzniklé těsto rozdělíme na dva díly a z každé dílu vytvoříme 12 koulí (1 koule = 1 a 1/2 lžíce těsta). Koule rozdělíme na dva plechy a pečeme asi 10 minut.

Pak plech vyndáme a lžičkou uděláme rychle důlek doprostřed každé sušenky. Plech vložíme zpátky do trouby a pečeme ještě asi 7 minut dozlatova. Mezitím si vybalíme bonbóny a na každý přitlačíme doprostřed dvě čokoládové čočky jako oči.

Pomocí zdobičky uděláme na každou čočku bílou tečku. Hotové sušenky necháme vychladnout a pak do nich vtlačíme ozdobené bonbóny. Zbylé čokoládové čočky necháme rozpustit ve vodní lázni a vlažnou čokoládovou polevou pak naplníme zdobicí pytlík. Tím pak tvoříme na sušenkách čokoládové nožičky. Necháme je zaschnout a můžeme servírovat.


FUNNY HALLOWEEN


LET THE FUN BEGIN !


SPIDER MONSTER COOKIES


SCARY SWEETS

Copyright 2014VFB Media