O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Cookies s čokoládou a ovocným müsli

    Úterý, 16. Únor 2016
Na Valentýna jsem letos nevymýšlela nic složitého a upekla “jen” tyhle snadné přece ale výborné cookies. V nich nesmí chybět čokoláda jako správné afrodiziakum, která k Valentýnu neodmyslitelně patří (nezapomeňte, že čokoláda obsahuje látku fenylalanin, která zvyšuje množství hormonu štěstí tedy endorfinů). Přidala jsem trochu hořké, trochu bílé, kombinace i množství čokolády už je jen na vás, podle vašich chutí.. Chvíli po upečení, když jsou ještě trochu teplé, mají úžasně vláčnou konzistenci a jsou krásně měkoučké, po zchladnutí zase pěkně křupavé na okrajích a uvnitř žvýkavé a se spoustou roztavené čokolády, prostě jedny z nejlepších, co jsem ochutnala! Aby se mi mlsalo s lepším pocitem, přidala jsem do nich ještě hrst oblíbeného müsli s ovocem, takže se výjimečně mohou hodit i jako snídaňová rychlovka, sice trochu hříšná, ale přesto zdravá. Dejte si je třeba s hrnkem Eearl Grey nebo sklenkou mléka a uvidíte.. Já jsem z dávky těsta upekla jeden plech, ale samozřejmě množství můžete zdvojnásobit nebo ztrojnásobit. Jo a cookies zabalené v pregamenu ovázané bavlněným provázkem vypadají náramně, tak je zkuste někomu přinést jako dárek nebo sladkou svačinku na cesty. Prostě jednoduché, rychlé a 100 % si na nich pochutnáte! LIFE IS BETTER WITH FRESH BAKED COOKIES;-)

Recept

Ingredience:


1 - 2 plechy

100 g hladké mouky
1/2 čajové lžičky jedlé sody
malá špetka soli
75 g másla
50 g krupicového cukru
50 g třtinového cukru
1 malé vajíčko, pokojové teploty
50 g tmavé čokolády
50 g bílé čokolády
50 g cereálií nebo müsli s ovocem
1/2 lžičky vanilkového extraktu


Pomůcky:

plech na pečení, pečicí papír, mixér


Postup


1. Předehřejeme si troubu na 190 stupňů. Připravíme si dvě středně velké misky. Do první prosejeme mouku a zamícháme jedlou sodu a sůl. V druhé si prošleháme oba cukry s máslem, nakonec přidáme vajíčko a vanilkový extrakt.

2. Suchou směs přidáme k tekutější a spojíme na hladké těsto. Na závěr už jen přimícháme nasekanou čokoládu a oblíbené müsli. Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme pomocí lžíce kuličky. Umisťujeme je trochu dále od sebe, aby se nám při pečení neslepily. Pečeme uprostřed trouby 10 - 15 minut dozlatova.

3. Hotové cookies dáme na pár minut chladnout na mřížku a pak už můžeme ochutnat! Nejlepší jsou s čajem, mlékem nebo kakaem, ať už horkým nebo studeným. Pokud máte raději křupavé sušenky, nechte je vychladnout úplně..

Pochutnáte si ;-)

Copyright 2014VFB Media