O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Koka sušenky

    Středa, 25. Leden 2017
Nostalgie chutí z dětství, to jsou pro mě jednoznačně sušenky - esíčka, věnečky, miňonky, polomáčené, kolonády a takhle bych mohla pokračovat dál a dál, chutnaly mi snad úplně všechny. V současné době si sušenky v krámu už moc nekupuji, vždycky hledám spíš alternativy, jak si takové dobroty upéct doma sama. Dnes jsem vyzkoušela mé oblíbené Koka z kakaa a kokosu a musím říct, že se chutí téměř neliší od těch kupovaných a také samozřejmě obsahují jen ty správné ingredience. Napekla jsem hned několik plechů a naplnila jimi skleněné dózy, i když tyhle delikatesy u nás moc dlouho na okrasu nevydrží. Napadlo mě, že dobrou volbou by také mohla být varianta z celozrnné mouky, kterou určitě vyzkouším příště. Zkuste si je také upéct, budou se vám hodit do zásoby, když vás začne honit mlsná nebo si jich dejte pár do malé dózičky do kabelky v případě nouze;-)

Recept

Ingredience:


220 g změklého másla
100 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru s bourbon vanilkou
2 žloutky
3 lžíce holandského kakaa
100 g strouhaného kokosu
240 g hladké mouky

RECEPT JSEM PŘEVZALA OD PRADOBROTY.CZ


Pomůcky:

plech na pečení, pečicí papír (elektrický šlehač)


Postup

1. Prošleháme si v míse máslo, oba cukry, žloutky a k nim pak přidáme zbytek ingrediencí - kakao, kokos a mouku a zpracujeme kompaktní těsto. Dáme ho na chvíli vychladit do lednice.

2. Potom oběma rukama vyválíme z těsta hady - delší a tenčí válečky, ty nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a ještě rozmáčkneme vidličkou obalenou v cukru, nebo tvoříme kuličky, které pak opět vidličkou rozmáčkneme.

3. Pečeme při 180 stupních cca 10 - 15 minut podle velikosti sušenek. Necháme vychladnout a skladujeme ve vzduchotěsné nádobě! Mňam.

CHUTNAJÍ BÁJEČNĚ!

via GIPHY

Copyright 2014VFB Media