O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Chocolate Chip Cookie

    Úterý, 2. Únor 2016
Jestli jako já aspoň občas míváte jeden z těch holčičích večerů, kdy jste samy doma s napuštěnou vanou, sklenkou šampaňského a pohodovou knihou, tak vám k dokonalosti bude chybět už jen nějaký lahodný dezert s čokoládou! Určitě vám přijde vhod recept, který máte se vším všudy hotový za 15 minut, v množství, kterého se nemůžete přejíst, za to si ho parádně vychutnáte s každou další lžičkou. Ingredience jsou variabilní, verze nejen veganská, můžete třeba vyměnit kokosový olej za máslo, sirup za med, vyzkoušet jiný druh cukru, mouky nebo čokolády.. P.S. Když necháte těsto odpočinout třeba i dva dny v lednici, bude ještě o něco chutnější! Tak co, nalákala jsem vás? ;-)

Recept

Ingredience:


Pro 1 osobu

1 a 1/2 lžičky kokosového oleje
1 lžíce hnědého cukru (kokosového cukru)
1 lžíce javorového sirupu
1/4 lžičky vanilkového extraktu
1/8 lžičky mořské hrubozrnné soli + na ozdobu
1/8 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce + 2 lžičky hladké mouky
2 lžíce tmavé čokolády, nasekané

Pomůcky:

malá keramická forma (10 cm)


Postup

Nejprve si předehřejeme troubu na 175 stupňů. Do malé zapékací mističky dáme kokosový olej, cukr, sirup a vanilkový extrakt.

Vložíme do vyhřáté trouby a necháme 1 - 2 minuty rozpustit.

Opatrně vyndáme z trouby a přendáme do misky s vyšším okrajem než je mistička.

Přidáme sůl, prášek do pečiva a mouku a dobře promícháme do hladké směsi.

Vzniklé těstíčko vrátíme zpět do zapékací mističky a lehce přitlačíme ke dnu.

Posypeme nasekanou čokoládou a hrubozrnnou solí a dáme péct do trouby na 8 - 9 minut, až jsou okraje zlatohnědé.

Servírujeme ještě teplé!


via GIPHY

Copyright 2014VFB Media