O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Trio našich oblíbených snídaní

    Neděle, 10. Červen 2018
Snídaní si hrozně ráda užívám jak doma, tak i v kavárnách nebo bistrech. Miluju kavárny s originálním interiérem, ze kterých sálá příjemná rodinná atmosféra, kde se schází zajímaví a inspirativní lidé a voní to čerstvě praženou kávou a domácími zákusky, tam bych mohla vysedávat hodiny a hodiny.. Při té příležitosti bych se s vámi hned podělila o pár tipů - podniků, které jsou aktuálně mé oblíbené a kde se dozajista dobře nasnídáte. Mezi takové určitě patří Kavárna co hledá jméno (na Andělu), Cafefin (na Jířáku), Bistro Proti Proudu nebo Eska v Karlíně, v mé rodné Plzni jednoznačně Le Frenchie café. Pokud jde o snídaně doma, ty si ráda vychutnávám nejlépe s celou rodinou, kdy nikdo nikam nechvátá a na chvíli se jako kdyby zastaví čas. Poslední dobou se snažím i kvůli malé, aby se to netýkalo jen víkendů, ale i obyčejných všedních dní, kdy se sejdeme u stolu a povíme si, co koho daný den čeká a na co se budeme těšit. Úplně nejraději připravuju více variací snídaní, pro každého co má nejraději nebo na co má zrovna chuť. A s vámi se chci podělit o několik z těchto našich oblíbených snídaní, které nejsou nijak náročné na přípravu, jsou zdravé a lehké a báječně se hodí na nadcházející letní sezónu. Budu ráda, jestli nějakou z nich vyzkoušíte a napíšete mi, jak vám chutnala;-) Přeji vám krásné slunečné dny!


ČOKO-AVOKÁDOVÁ SMOOTHIE BOWL
Pro dva

1 a 1/2 hrnku mandlového mléka, neslazeného
1/2 avokáda
1 banán
2 kostky ledu
1 - 2 lžíce pravého kakaa
1 lžíce medu

Na ozdobu
čokoládová granola
plátky banánu
chia semínka
maliny
plátky mandlí


Pomůcky:

mixér, 2 středně velké misky


Postup

Polovinu avokáda vydlabeme a dáme spolu s ostatními ingrediencemi do mixéru. Rozmixujeme dohladka a nalijeme do dvou misek. Misky pak už jen ozdobíme podle chuti a vkusu. Skvěle se hodí křupavá granola, banán, oříšky a další čerstvé ovoce..




ŘECKÝ JOGURT S OVOCEM, ČOKOLÁDOU A DOMÁCÍM KEŠU MÁSLEM
Pro dva

400 g řeckého jogurtu
1 banán
2 hrstky čerstvého ovoce (jahody, maliny, třešně)
hrstka nasekané čokolády
hrstka ořechů (mandlí)
2 lžíce kešu másla
(javorový sirup)

Kešu máslo
250 g kešu ořechů (nepražených a neosolených)
špetka soli


Pomůcky:

plech + pečicí papír, výkonný mixér, oblíbené misky


Postup

Nejprve si přichystáme kešu máslo. Troubu předehřejeme na 150 stupňů a na plech vyložený pečicím papírem nasypeme kešu oříšky. Pečeme je v troubě 10 minut, až se lehce opraží a krásně rozvoní. Necháme vychladnout a pak je nasypeme do mixéru, přidáme špetku soli. Mixujeme do té doby, až nám vznikne ze sypké směsi vlhká, roztíratelná hmota. Hotové kešu máslo přendáme do uzavíratelné nádoby. Mezi dvě misky rozdělíme jogurt, naaranžujeme nakrájené čerstvé ovoce, mandle a nasekanou čokoládu, každou misku ještě dochutíme lžící kešu másla (zbytek másla skladujeme v lednici), případně dosladíme javorovým sirupem.




OVESNÁ KAŠE SE SUŠENÝMI MERUŇKAMI A JABLKOVO-HRUŠKOVÝM PYRÉ
Pro dva

Ovesná kaše
300 ml mléka
40 g ovesných vloček
25 g sušených meruněk, nesířených

Jablkovo-hruškové pyré
1 jablko
1 hruška
(špetka skořice)


Pomůcky:

tyčový mixér


Postup

Na ovocné pyré si oloupeme jablko a hrušku, zbavíme je jádřince a nakrájíme na menší kostky. Ty přendáme do kastrůlku spolu s trochou vody, případně špetkou skořice a dusíme pár minut doměkka. Poté rozmixujeme nejlépe tyčovým mixérem na pyré. Na ovesnou kaši přivedeme v menším kastrůlku k varu mléko. Potom do něj nasypeme vločky a neustále mícháme, dokud se směs nezačne znovu vařit. Na závěr přidáme sušené meruňky, které jsme si před tím nakrájeli na malé kousíčky, ztlumíme teplotu a vaříme dalších 5 - 10 min., resp. dokud směs nezhoustne. Hotovou ovesnou kaši přendáme do misek, dozdobíme ovocným pyré a podáváme.


via GIPHY

Copyright 2014VFB Media