O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Snídaňová granola s rýžovými vločkami, bílou čokoládou a kokosem

    Úterý, 31. Leden 2017
Hezké úterý! Snad můžu slíbit, že na delší dobu dám tady na blogu s recepty na domácí granolu pokoj;-) Ještě než se tak stane, podělím se tedy s vámi ještě o jednu lahodnou variantu.. V týdnu jsem se stavila v centru v našem oblíbeném krámku se zdravou výživou, kde jsem ukořistila spoustu zajímavých pochutin, a tak vznikla spontánně tahle snídaňová verze. Dominuje jí výborná chuť datlového sirupu, oříšků a kombinace kokosu a bílé čokolády. Bude krásným dárkem v malých skleničkách vašim blízkým a vám zase chutnou snídaní, na kterou se budete ráno těšit! Mějte se krásně a nezapomeňte společně snídat;-)

Recept

Ingredience:


500 g bio ovesných vloček
250 g bio rýžových vloček
200 g lískových oříšků
100 g mandlových lupínků
80 g dýňových semínek
1 lžička skořice
špetka soli
100 g datlového sirupu
3 lžíce medu
1 lžíce kokosového oleje
100 g kokosových chipsů
100 g brusinek
100 g rozinek
150 g kvalitní bílé čokolády (bez cukru)

(pro inspiraci přidávám odkaz na eshop mého oblíbeného krámku Herbio TADY)


Pomůcky:

plech na pečení + pečicí papír, vzduchotěsná nádoba (2 větší / 4 menší)


Postup

1. Troubu si vyhřejeme na 170 stupňů. Ve větší míse si rukama promícháme oboje vločky, lískové oříšky nasekané nahrubo, mandlové lupínky, dýňová semínka, skořici a sůl. Na marinádu si v malém kastrůlku rozpustíme kokosový olej a přidáme ho do nádobky s datlovým sirupem a medem, hezky promícháme do spojení. Marinádou pak zalijeme připravenou suchou směs a zase rukama zpracujeme.

2. Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřeme směs granoly a za občasného promíchání pečeme přibližně půl hodiny dozlatova. Poslední dvě minuty nasypeme ještě na plech kokosové chipsy, lehce promícháme a dopečeme. Plech pak dáme chladit na mřížku a do vystydlé granoly zamícháme sušené ovoce a nasekanou bílou čokoládu. NECHTE SI CHUTNAT;-)


via GIPHY

Copyright 2014VFB Media