O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Palačinky s kokosovým krémem a nutellou

    Neděle, 5. Červenec 2015
Lehounké a vláčné palačinky z podmáslí s čerstvě nastrouhanou citrónovou kůrou jsou dalšími z kolekce mých oblíbených snídaňových receptů. Rozhodla jsem se zpestřit celkem klasický recept a místo džemu nebo marmelády jsem je potřela vrstvou kokosového krému a domácí nutelly, další variantou byl krém politý rozmačkanými malinami, obojí prostě dokonalost sama! No a taková červencová neděle, to je den jako stvořený na brunch v přírodě, tak třeba příští víkend s nimi překvapíte svou drahou polovičku ;-) SENDING YOU A LITTLE BOX OF SUNSHINE ♥

Recept

Ingredience:


4 porce

120 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky jedlé sody
špetka soli
1 lžička cukru s pravou vanilkou
300 ml podmáslí
2 vajíčka
nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu
30 g másla + na potření pánve

domácí kokosová nutella recept zde
kokosový krém
(rozmačkané jahody, maliny, moučkový cukr na ozdobu)

Pomůcky:

potravinářská fólie, pánev


Postup

Do mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a vanilkový cukr.

V jiné misce prošleháme vajíčka s podmáslím.

Nakonec vše spojíme dohromady a prošleháme ruční metlou dohladka.

Misku zakryjeme potravinářskou fólií a necháme cca čtvrt hodiny odpočívat při pokojové teplotě.

Potom přidáme do směsi rozpuštěné máslo a citrónovou kůru a dobře vše promícháme.

Rozpálenou pánev potřeme máslem, přidáme 3 polévkové lžíce těsta a opékáme z obou stran dozlatova.

Palačinky podáváme potřené kokosovým krémem a domácí nutellou.

Můžeme je ještě dochutit rozmačkanými malinami a ozdobit moučkovým cukrem.

Copyright 2014VFB Media