O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Ovocné skleničky s krémem a granolou

    Pondělí, 25. Leden 2015
Ovocné skleničky dělám na svačinu nebo o víkendu jako součást brunche. Je pravda, že v týdnu se mi úplně brzy ráno do jejich přípravy nechce, ale upéct granolu a našlehat krém si můžu předem večer, ráno už jen vše naaranžuju do skleniček a mám vyhráno! Granoly je tolik verzí, tak zas jen další typ, na který jsem tuhle přišla a to je božské spojení sušených třešní a bílé čokolády. Nejen že k sobě ingredience dokonale pasují, ale propašujete do nich i zdravé tuky v podobě slunečnicových nebo dýňových semínek, které třeba zrovna děti normálně nemusí. Uznávám, že kombinace čerstvého ovoce, smetanového krému a křupavé oříškové granoly chutná jako dezert z luxusní restaurace a bude vítanou změnou u vašeho stolu. Je alespoň občas fajn vyměnit croissanty, palačinky s nutellou nebo třeba bílé pečivo za lahodnou vyváženou snídani nebo sladkou svačinu, co myslíte? READY, SET, BREAKFAST!

Recept

Ingredience:


Pro 6 osob

Krém
360 g zaskysané smetany (de luxe)
500 g polotučného tvarohu
4 lžíce moučkového cukru

Mix čerstvého ovoce 400 g
(maliny, jahody, ostružiny, borůvky / jablíčka, hrušky)

Granola (3 středně velké nádoby)
500 g bio vloček
250 g ořechů: mandle, pekany, kešu, lískové oříšky
100 g sušených třešní
100 g zlatých rozinek
100 g kokosových lupínků
3 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce tykve olejné
1 lžička soli
100 g třtinového cukru
50 g javorového sirupu
50 g medu
60 ml kokosového oleje
3 lžíce horké vody
250 g kvalitní bílé čokolády


Pomůcky:

mixér, robot, plech, pečicí papír, skleničky


Postup


1. Lesní ovoce omyjeme, jablka nebo hrušky zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky.

2. Tvaroh krátce vyšleháme se smetanou a cukrem, dáme zatím vychladit.

3. Troubu si předehřejeme na 170° C.

4. Ve větší míse smícháme vločky s nasekanými ořechy, kokosovými plátky, slunečnicovými semínky, tykví a solí.

5. V jiné misce spojíme cukr, javorový sirup, med, kokosový olej a vodu, přidáme k vločkám.

6. Dokonale promícháme, nejlépe rukama.

6. Připravenou směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 35 minut, v polovině restování

    ji dobře promícháme a kontrolujeme, aby se nám nepřipálila.

7. Pak dáme plech vychladnout na mřížku.

8. Na závěr přidáme do směsi sušené ovoce a nasekanou bílou čokoládu, promícháme.

9. Vyrobenou granolu přendáme do skleněné nádoby.

10. K snídani ji podáváme se smetanovým krémem a čerstvým ovocem.

11. Do skleničky nejprve naservírujeme vychladlou granolu, přidáme větší vrstvu krému a na závěr dozdobíme

    ovocem.

P.S. Pokud si chcete připravit snídani jen pro dva, uberte polovinu množství krému a ovoce, granolu si nechte do

    zásoby..

UŽIJTE SI SPOLEČNOU SNÍDANI :-)


Copyright 2014VFB Media