O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Zimní ovesná kaše s vůní štrúdlu

    Pondělí, 25. Leden 2015
Všichni už jste určitě začali s pečením vánočního cukroví, u nás doma je to stejné, ale i tak bych to tady na blogu chtěla odlehčit ještě jedním nevánočním receptem na kaši, která je pro zimní dny jako stvořená. Na ovesnou kaši, která vás ráno připraví do chladného počasí, zahřeje a pohladí. Na tomhle receptu mám ráda, že je strašně rychlý, ale přitom opravdu chutný. Vlastně je to taková verze štrúdlu skrytá v podobě ovesné kaše, krásně napěchované vitamíny a zdraví prospěšnými látkami, které se skrývají v ovesných vločkách, jablíčku, sušeném ovoci, ořeších.. Určitě přijde vhod i o Vánocích a nabije vás energií na celodenní přípravy.. Pohodový advent!

Recept

Ingredience:


3 porce

Kaše
1 hrnek jemných ovesných vloček
2 hrnky vody
1 jablko, oloupané, zbavené jádřince
50 g rozinek
20 g sušených brusinek
1 lžíce chia semínek
1 lžička skořice
špetka mořské soli

Topping
hrst vlašských ořechů
1/2 jablka, oloupaného, zbaveného jádřince
hrstka sušených brusinek
javorový sirup


Pomůcky:

kastrůlek s nepřilnavým povrchem, tyčový mixér


Postup

Do kastrůlku dáme ovesné vločky s vodou, přisypeme chia semínka, sušené ovoce a najemno nastrouhané jablko, dochutíme solí a skořicí. Zamícháme a na středním plameni povaříme okolo 10 minut. Hotovou směs přendáme do misky a tyčovým mixérem promixujeme na hladkou kaši. Ovesnou kaši už jen rozdělíme do misek, ozdobíme nakrájeným jablíčkem, nasekanými vlašskými ořechy a sušenými brusinkami. Dosladíme javorovým sirupem;-)


Copyright 2014VFB Media