O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Ovesná kaše s kokosovým mlékem

    Pátek, 18. Prosinec 2015
Mívám období, kdy mi chutná a jím ji pořád dokola a pak si zas od ní dávám ráda na čas pauzu. Snídaňová kaše ale naštěstí nabízí tolik různých chutí a variací, na to aby vás začala nudit. Hlavně je fajn, že teplá vás teď po ránu krásně zahřeje! Co mě jednoznačně baví, to je vymýšlet na ní všelijaké ozdoby podle momentální chutě a nálady. Mě se naposledy zalíbila tahle exotická, vlastně tak trochu sváteční kombinace s čerstvým mangem a mátou, posypaná kousky pistácií, kterou moc pěkně doplňuje černý sezam. Ten jsem začala využívat v kuchyni nejen jako hezkou dekoraci a pro jeho příjemnou oříškovou příchuť. Neloupaný černý sezam obsahuje strašně moc minerálů a vitamínů, slouží k prevenci a léčbě mnohých nemocí (osteoporóza, chudokrevnost, deprese, při nemocích srdce a cév, očí, vlasů, kůže, v těhotenství, pro zvýšení metabolismu a imunity..) Když si budete chtít dát pauzu od vánočního cukroví, tahle zdravá pochoutka je důvodem, proč spolu posnídat u jednoho stolu! GIVE YOURSELF A BETTER YOU THIS CHRISTMAS;-)

Recept

Ingredience:


Kaše
3/4 šálku jemných ovesných vloček
1 a 1/2 šálku kokosového mléka
1/4 šálku vody
2 lžíce strouhaného kokosu
2 lžičky třtinového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
špetka skořice

Na ozdobu
1 mango
hrst pistácií
lístky máty
černý sezam neloupaný
(javorový nebo jiný sirup na doslazení)

Pomůcky:

kastrůlek s nepřilnavým povrchem


Postup

V kastrůlku smícháme vločky, kokosové mléko a vodu. Ohříváme na plotně a občas mícháme, dokud směs nepřijde
k varu.

Pak přimícháme kokos, cukr, vanilkový extrakt a špetku skořice a mícháme, až se všechno krásně propojí.

Ještě chvíli povaříme, dokud kaše nedostane tu správnou konzistenci.

Pokud je moc hustá, přidáme ještě trochu kokosového mléka a opět dobře promícháme. Hotovou kaši přendáme do misky.

Můžeme ji dosladit sirupem a pak ji ozdobíme na kostičky nakrájeným mangem, nasekanými pistáciemi, lístky máty a posypeme černým sezamem.


Copyright 2014VFB Media