O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Zamilované koblížky

    Pondělí, 9. Listopad 2015
Huráá, stala jsem se šťastnou majitelkou nápaditých knížek Denisy Bartošové a hned o víkendu jsem neodolala jejím srdíčkovým koblihám obalovaným ve sladké skořici, kterou mimochodem na pečivu úplně zbožňuju. Rozhodně si je někdy upečte, buď jako dárek pro ty, co máte rádi a víte že jsou na sladké, nebo si je společně doma posnídejte s horkým kakaem. Vyhraďte si na ně více času, ale jen kvůli procesu kynutí, navíc jestli vlastníte hnětací hák, bude příprava ještě větší pohoda a taky vám strašně krásně provoní kuchyni.. HAPPINESS IS HOMEMADE ♥ Pěkný den

Recept

Ingredience:


Kvásek
250 ml polotučného mléka
42 g čersvého droždí
20 g krupicového cukru

Těsto
3 žloutky
40 g másla, změklého
30 g krupicového cukru
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
3 špetky soli
šťáva a kůra z 1 citrónu
2 vrchovaté lžíce rumu

Na obalení
200 g krystalového cukru
2-3 lžíce mleté skořice

Na smažení
slunečnicový olej

Pomůcky:

robot s hnětacím hákem, vál + váleček na těsto, větší tvořítko ve tvaru srdce, pánev, papírové utěrky


Postup

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme cukr, promícháme do rozpuštění a necháme vzejít kvásek - cca 20 minut. V misce utřeme žloutky s máslem a cukrem, přidáme obě prosáté mouky, šťávu a kůru z citrónu a rum.

Na závěr přilijeme kvásek a zpracujeme ručně nebo pomocí hnětacího háku hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě zdvojnásobit jeho objem, přibližně třičtvrtě hodiny. V polovině kynutí jednou promícháme. Těsto přendáme na pomoučený vál a vyválíme placku tlustou 2 cm.

Tvořítkem vykrájíme srdíčka a ty necháme ještě 10 minut dokynout. Pak je dáme do rozpáleného oleje osmažit z obou stran. Ještě horké je obalíme v cukru smíchaném se skořicí.

Copyright 2014VFB Media