O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Nepečený jablko-ovesný krambl

    Neděle, 7. Únor 2015
Na kramblu jsem jeden čas bylo skoro závislá. Po delší době jsem se rozhodla vyzkoušet nepečenou variantu, ve které mimo jiné nechybí zdravá semínka a jiné další dobroty jako třeba kokosový olej nebo javorový sirup. Kromě nápadu na fit dezert mi tenhle recept přijde jako skvělá snídaně, hlavně když k němu navíc přimícháte nějaký dobrý hustý řecký jogurt. Takže s jablíčkem a hruškou máte vykouzlenou perfektní zimní snídani (v létě si ho zase dokážu představit s pořádnou hrstkou lesního ovoce!). Úplně nejlíp chutná, když si všechno v misce promícháte a na závěr ještě polijete javorovým sirupem, je to opravdová mňamka, to vám přísahám! Zase o jeden důvod víc, proč snídat lépe, co říkáte? Tak se mějte hezky!

Recept

Ingredience:


Krambl
2 lžičky kokosového oleje
2 lžičky javorového sirupu
2 lžíce ovesných vloček
1 a 1/2 lžíce hladké mouky
špetka soli
špetka skořice
mix semínek podle chuti (dýňová, slunečnicová, sezamová..)

Topping
1/2 většího jablka
1/2 hrušky
1 lžička skořice
1 lžička javorového sirupu
1/2 hrnku vody

K podávání
řecký jogurt
(javorový sirup)


Pomůcky:

potravinářská fólie, tyčový mixér


Postup


1. Na pánvičce na mírném ohni necháme rozpustit olej a javorový sirup, ji pak odstavíme z plotny. V menší misce smícháme vločky, mouku, sůl a skořici, dobře promícháme. Přisypeme mix semínek. Celou směs vrátíme na pánvičku a na středním plameni restujeme dozlatova asi tak 5 minut, až se vše krásně rozvoní. Hotový krambl přendáme zpátky do misky.

2. Na topping si nakrájíme na kostičky ovoce a spolu se skořicí a javorovým sirupem ho přendáme do kastrůlku. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Pak přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut probublávat. Odstraníme pokličku a směs ještě chvíli povaříme, dokud se tekutina nezredukuje.

3. Mírně vychladlé ovoce servírujeme spolu s kramblem a kopečkem pravého řeckého jogurtu. Případně ještě dochutíme javorovým sirupem. EAT BREAKFAST LIKE A KING, LUNCH LIKE A PRINCE, AND DINNER LIKE A PAUPER ;-)


Copyright 2014VFB Media