O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Čokoládová pomazánka

    Pátek, 16. Říjen 2015
Čokoládové recepty mě přitahují na první pohled a jsem nadšená, že s vámi můžu sdílet další z nich, tuhle dokonale sladkou pomazánku! Zdá se, že jde o další variaci na domácí nutellu, dneska ale vaříme bez oříšků, stačí když seženete kvalitní kakao a tmavou čokoládu (můžete namíchat i hořkou s mléčnou), ostatní ingredience pak nejspíš najdete doma.. Asi nejsem jediná, kdo se při styku s čokoládou neumí ovládat, dá se totiž sníst půl skleničky najednou, ale stojí za to zahrnout jí do pestré snídaně a namazat si jí třeba na toust, palačinky, sušenky, nebo na takový banánový chlebíček! Happiness is, a jar of chocolate spread;-) KRÁSNÝ VÍÍÍKEND

Recept

Ingredience:


160 g kvalitní tmavé čokolády (70%)
60 ml vody
1 lžíce kakaa
1 lžička vanilkového extraktu
100 g třtinového cukru
140 g másla
sůl

Pomůcky:

skleničky s víčkem


Postup

Ve vodní lázni necháme rozpustit nalámanou čokoládu. Vodu s cukrem a lžící kakaa dáme do kastrůlku a na mírném ohni zahříváme.

Za stálého míchání necháme rozpustit cukr. Odstraníme z plotny, přidáme vanilkový extrakt, na kostky nakrájené máslo a rozpuštěnou čokoládu.

Mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí dohladka a máslo nerozpustí. Na závěr přidáme špetku soli.

Čokoládovou směs nalijeme do čistých skleniček, přikryjeme víčkem a uložíme do ledničky.

Konzistence mezitím pěkně zhoustne.

Před použitím necháme chvíli povolit na pokojovou teplotu.

Copyright 2014VFB Media