O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Briošky s nutellou

    Pondělí, 13. Říjen 2014
Někdy o víkendu, když se mi poštěstí vstát dřív než ostatní, ráda připravuji snídaně, u kterých nesmí chybět také nějaká ta laskomina, jakou jsou domácí croissanty s marmeládou, palačinky se skořicovým cukrem a zakysanou smetanou, které jsem okoukala v Café Louvre nebo právě briošky s nutellou. Výborné kynuté těsto naplněné čokoládovou pomazánkou, nasekanými lískovými oříšky a kousky čokolády si budou pochvalovat děti i dospělí. Můžete je udělat z poloviční dávky nebo druhou polovinu nakynutého těsta zamrazit a vyndat je až další víkendovou snídani, ale uvidíte, jak rychle budou mizet ze stolu. Baví mě pohodová sobotní rána, kdy chystám snídaňovou tabuli, ovoněnou kávou, čerstvým pečivem a svíčkou s vůní medu a skořice a kuchyní nechávám znít sympatickou swingovou partičku Melody Makers. Užijte si pohodovou retro snídani, protože přece jen pro ten dnešní den stojí za to žít ;)

Recept

Ingredience:


Těsto (asi 48 ks)

400 g hladké mouky + na posypání
35 g sušeného mléka
50 g krupicového cukru
1/4 lžičky soli
50 g čerstvého droždí
50 ml vlažné vody
150 g másla, pokojové teploty
3 velká vejce + 1 žloutek
1 bílek na potření

Náplň

6-8 lžic nutelly
100 g lískových oříšků, nasekaných
60 g čokolády, nasekané

Pomůcky:

plech na pečení, pečicí papír, robot + hnětací hák


Postup

Troubu si předehřejeme na 180˚ C.

Všechny suché ingredience: prosátou mouku, cukr, sůl a sušené mléko vložíme do mísy robotu s hnětacím nástavcem. Pak přidáme vajíčka, žloutek a máslo.

V mističce si rozpustíme droždí ve vlažné vodě a přidáme ho také do mísy k ostatním ingrediencím.

Pomocí hnětacího háku vše společně prošleháváme na střední rychlost asi 20 minut, nebo do té doby, až bude těsto dobře spojené a bude mít tu správnou konzistenci.

Těsto přendáme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na 6 hodin, nebo i přes noc do ledničky. Poté ho vyndáme a necháme chvíli povolit na pokojovou teplotu.

Vál si posypeme moukou. Těsto rozdělíme na dva díly.

První díl rozválíme na velký obdélník a ten potřeme asi 3-4 lžícemi nutelly a posypeme polovinou nasekaných oříšků a čokolády.

Těsto zavineme jako roládu a krájíme na malé kousky (cca 24 kusů).

Ty pak skládáme vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem, přendáme do trouby a pečeme asi 10-15 minut.

S druhou polovinou těsta uděláme to samé nebo můžeme nechat druhý díl těsta v lednici, třeba na další den a vytvořit z něj briošky nebo jiné pečivo s jakoukoliv oblíbenou náplní.

Případně ho zabalené vložíme do mrazáku a použijeme později. Bon appétit!



EVERYBODY LOVES DELICIOUS NUTELLA ♥

Nutella Brioche = Best Breakfast ♥


HAPPY DESSERT FOR YOUR FAMILY

Try This Weekend ;)

Copyright 2014VFB Media