O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Dýňové biskvity

    Čtvrtek, 31. Říjen 2014
Dnes se slaví Halloween, a i když u nás není tradičním svátkem a tak populární jako třeba v Americe, mám ho moc ráda a vždycky se na něj těším. Domy a zahrady jsou plné podzimních dekorací, vyřezaných dýní a zapálených svíček, na stromech visí kostlivci a čarodějnice a pak ty skvělé party plné halloweenských kostýmů a strašidel. Já už se na Halloween připravila trochu dopředu, a tak už máme asi týden byt vyzdobený dýněmi nejrůznějších tvarů a barev, všude visí dekorace z jablek, listů a šišek a věnec z šípků, také nesmí chybět mé oblíbené sovičky..večer zapálíme svíčky v lucerně a podzimní atosmféra se dostaví hned. A protože nesmí chybět také nějaké to halloweenské menu (u nás je na podzim nejpopulárnější dýňová polévka na všechny možné způsoby), kromě jiných oblíbených pokrmů je také čas na něco sladkého. Dnes jsem vybrala skvělé dýňové biskvity oblíbené hlavně v Americe. Na přípravu dýňového pyré, které do nich patří, budete potřebovat jen menší část z dýně Hokaido a z jeho zbytku vám pak ještě zbyde dost na dýňovou polévku, do které pak stačí přidat trochu vody nebo vývaru, smetanu a koření.. Kromě výroby pyré nedají biskvity moc práce a odmění se vám chutným těstem s krásnou vůní hřebíčku, zázvoru a skořice, ty ve mně mimojiné evokují pomalu ale jistě se blížící vánoční atmosféru. Nejsou příliš sladké a navíc ani neobsahují máslo nebo jiný tuk. Krásně voní už v troubě a s kávou nebo čajem nemají chybu. Pokud se vám budou zdát fádní, můžete do nich přidat nasekané oříšky, kousky čokolády nebo sušeného ovoce. Já přidávám pro efekt ozdobu z bílkové polevy.. Scary Funny Halloween!;)

Recept

Ingredience:


Těsto

380 g hladké mouky
200 g krupicového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
1/2 lžičky muškátového oříšku
špetka sušeného zázvoru
špetka hřebíčku
špetka soli
2 vajíčka
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 šálku dýňového pyré – asi ze čtvrtky středně velké dýně Hokaido

Poleva

2 bílky
350 g moučkového cukru
1 lžíce citrónové šťávy

Pomůcky:

robot nebo ruční metla na šlehání, plech, pečicí papír, tyčový mixér, vál + váleček na těsto, cukrářský sáček


Postup

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.

Do větší mísy prosejeme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a všechno koření. Dále si připravíme dýňové pyré.

Dýni nejprve rozkrojíme na větší kusy, oloupeme a poté nakrájíme na malé čtverečky. Vložíme do hrnce s vodou a vaříme do změknutí.

Přebytečnou vodu vylijeme a tyčovým mixérem vyrobíme pyré. Odměříme si polovinu šálku a necháme trochu vychladnout.

Pak do jiné mísy vložíme vajíčka, vanilkový extrakt a dýňové pyré a v robotu nebo ruční metlou spojíme vše dohladka. Postupně pak přidáváme suchou směs z mouky a pomoučenýma rukama zpracujeme na těsto.

Pokud je těsto stále lepivé, přidáváme ještě mouku, až se přestane lepit na prsty. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj přendáme. Válečkem vyválíme na plechu obdélník asi tak 35 cm dlouhý, 15 cm široký a 1 cm vysoký. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Po vyndání musí být střed na dotek pevný.

Troubu zatím snížíme na 150 stupňů. Chlebíček necháme chladnout asi 15 minut, pak ho vroubkovaným nožem nakrájíme na centimetrové plátky a vrátíme zpátky do trouby zase tak na 15 minut. Necháme úplně vychladnout. Biskvity jsou po vychladnutí měkké. Pokud preferujete křupavější těsto, nechte je přes noc nezakryté na suchém místě.

Na polevu spojíme citrón s bílky a pak přidáváme prosátý moučkový cukr - ušleháme dohladka, naplníme do cukrářského sáčku a ozdobíme jí biskvity. Pokud je poleva příliš řídká, přidáme ještě trochu cukru, v opačném případě rozředíme pár kapkami vody.


Sweet-Smelling Halloween Dessert ♥

Let the Pumpkin Party Begin !


Trick or treat :)

Copyright 2014VFB Media