O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Jahodová zmrzlina s marshmallows

    Neděle, 8. Červen 2014
Je to zhruba týden zpátky, co jsem sdílela recept na jahodový mousse a tady je slibované pokračování, jak ho jednoduše proměnit na výbornou jahodovu zmrzlinu s kousky opražených mandlí. Ovocná osvěžující pochoutka s kousky citrónu, kterou jsem musela vyzkoušet..navíc s příchutí marshmallows. Normálně tyhle bonbónky moc nemusím, ale tady splňují svůj účel, udělají tu správnou konzistenci a jemnou příchuť, jinak je téměř neucítíte. Jen škoda, že už nemají svůj ozdravný účinek, jaký měly ve starověkém Egyptě. Původně se totiž jednalo o medové bonbóny ochucené a zahuštěné šťávou z kořene proskurníku lékařského, která je dnes nahrazena želatinou. Ještě na začátku 19. století se svařovala šťáva z rostliny s bílkem a cukrem, našlehala do pěny a z hmoty se vyrábělo cukroví, které se dávalo dětem proti bolestem v krku a na posílení imunity. S pokročilými výrobními procesy začala být tato šťáva čím dál více nahrazována, a tím pádem se také eliminovaly léčivé schopnosti bonbónů. Dnes se marshmallows vyrábí jako směs cukru, kukuřičného sirupu, vody, želatiny, vajec, přidává se aroma a potravinářské barvivo..a i přesto je děti stále milují. I když v této domácí zmrzce snad budou chutnat i vám.. Posílám zmrzlinové objetí..!

Recept

Ingredience:

250 g mražených jahod
100 g krupicového cukru
šťáva z 1 citrónu
300 ml smetany na šlehání
70 g mini marshmallows

toping:

plátky citrónu
nasekané a opražené mandle

Pomůcky:

mixér, potravinářská fólie

Postup

Mražené jahody nasypeme do mixéru. Mezitím si zahřejeme v kastrůlku cukr s citrónovou šťávou, mícháme do té doby, než se cukr nerozpustí. Sirup pak přilijeme do mixéru a mixujeme, až je směs krásně hladká.

Pak ji nalijeme do kastrolu, přidáme mini marshmallows a zahříváme na plotně, dokud se nám pěkně nerozpustí. Směs necháme vychladnout a mezitím si našleháme smetanu, kterou potom přidáme do jahodového pyré, opatrně vše spojíme.

Formu na zmrzlinu si vyložíme potravinářskou fólií a jahodovou směs do ní nalijeme.

Ozdobíme ještě plátky citrusů a nasekanými mandlemi (můžeme je vmíchat i přímo do směsi). Dáme do mrazáku přes noc a pak servírujeme ve vychlazených skleněných pohárech.


Vyzkoušejte obě jahodové varianty..


Svěží kombinace jahod a citrónu..



EASY SUMMER DESSERT


REFRESH YOUR DAY !

Copyright 2014VFB Media