O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Valentýnská čokoládová pěna

    Čtvrtek, 21. Leden 2015
Francouzské dezerty mají vždycky šmrnc a myslím, že tenhle si okamžitě zamilujete! Dávám ho sem schválně s předstihem, abyste se třeba inspirovali, pokud slavíte svátek svatého Valentýna, ale samozřejmě s ním můžete ohromit svou polovičku jen tak. Představte si sametově jemnou a vzdušnou texturu čokoládové chuti s kapkou mandlového likéru (můžete přidat ještě špetku chilli), posypte kuličkami rybízu, malinami a kousky čokolády..Pak už jen nalijte sklenici dobrého vína a o zážitkový večer máte postaráno! SWEETEN YOUR VALENTINE'S DAY ♥♥

Recept

Ingredience:


Na 2 zamilované mističky

Čokoládová pěna
60 g kvalitní čokolády, 70%
1,5 bílku
1/2 lžíce krupicového cukru
3 žloutky
35 g krupicového cukru
1,5 lžíce mandlového likéru (Amaretto)

Dekorace
tmavá čokoláda
pikantní ovoce (rybíz, maliny)


Pomůcky:

mixér, potravinářská fólie


Postup


1. Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu.

2. Rozmícháme ji dohladka a necháme chvíli vychladnout.

3. Zatím si připravíme dvě misky. V první si vyšleháme bílky s cukrem dotuha, dáme stranou.

4. Ve druhé šleháme žloutky s cukrem do světlé nadýchané pěny.

5. Do žloutkové pěny zamícháme amaretto a rozpuštěnou čokoládu.

6. Nakonec ji opatrně vmícháme do bílkového sněhu a pak už jen nalijeme do připravených mističek.

7. Mističky potáhneme potravinářskou fólií a dáme nejlépe přes noc vychladit do ledničky.

8. Před servírováním posypeme pěnu nasekanou čokoládou a ozdobíme ovocem.

9. Pak už si jen vzájemně vychutnáme každé sousto.. ♥


Copyright 2014VFB Media