O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Jahodový trifle s portským a pusinkami

    Pátek, 14. Listopad 2014
Trifle do skleniček se hodí, když potřebujeme na poslední chvíli zaimprovizovat a připravit nějaký rychlý nepečený dezert. Původně jsem měla v plánu trifle z čerstvých fíků, který spolu s portským chutná opravdu skvěle, ale bohužel jsem na poslední chvíli prošvihla poslední dovezené zásoby. Jinak se dá dělat opravdu ze všeho možného, jahody tedy můžete nahradit skoro jakýmkoliv jiným ovocem (populární je teď dokonce z dýně), nebo místo kombinace ovoce a portského použít jen samotný likér typu Baileys, nebo třeba whisky, rum, kávu.. Já mám raději o něco jemnější a nadýchanější (ne zdravější!) konzistenci, a tak místo běžnějšího pudinku přidávám mascarpone, rozmíchané s našlehanou vysokoprocentní smetanou a kousky sněhových pusinek. Dozdobit se dá také kdečím, mně zachutnaly opražené plátky mandlí. Dezert je lehounký a svěží, pro návštěvy jako dělaný.. A nezapomeňte: dezert je nejdůležitější fáze jídla, protože je tou poslední věcí, kterou si hosté budou pamatovat, před tím, než se rozejdou od stolu.. Užijte si páteční večer ve společnosti dobrého jídla a milých lidí! ♥

Recept

Ingredience:


1 vanička čerstvých jahod
3 lžíce portského vína + na pokapání
sněhové pusinky
250 g mascarpone
1 našlehaná smetana + 2 lžíce moučkového cukru
50 g mandlí, nasekaných a opražených

Pomůcky:

dezertní skleničky, šlehač


Postup

Jahody dáme do kastrůlku a svaříme je spolu s portským vínem. Necháme vychladnout.

Na dno každé skleničky pak položíme část rozlámaných pusinek spolu s plátky opražených mandlí.

Pokapeme ještě pár kapkami portského vína.

Na další patro pak poklademe polovinou jahod v portském a opět přidáme pusinky, mandle, pár kapek portského.. Zakončíme druhou polovinou jahod.

Navrch dozdobíme rozmíchaným mascarpone, smíchaným s našlehanou smetanou a moučkovým cukrem.

Jako dekoraci posypeme zbývajícími mandlemi.

Skleničky můžeme dát na chvíli vychladit do ledničky.


Strawberry Dream ♥

Melt In Your Mouth..


Meringue & Delicious Mascarpone Cream


Just Try & Taste..

Copyright 2014VFB Media