O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Nejlepší Tiramisu

    Pátek, 18. Červenec 2014
Nepečené dezerty jsou v létě fajn, bývají většinou rychlé na přípravu a nemusíte trávit čas u rozpálené trouby. Jedním z mých nejoblíbenějších je určitě toto tiramisu, jehož recept pochází z autentické italské restaurace. Používá se do něj cukrový rozvar, známý třeba také při výrobě makronek a je bez alkoholu, což kromě dětí mohou ocenit i někteří dospělí.. Krém je krásně nadýchaný a pro letní večery jako stvořený. Úspěch má vždycky, když ho podávám návštěvě jako závěrečnou tečku na nějaké zahradní párty.
Vykročte do letního večera s lehkostí.. ;)

Recept

Ingredience:

160 g žloutků (asi z 6ti velkých vajec), pokojové teploty
60 ml vody
240 g krupicového cukru
160 ml ušlehané smetany
500 g mascarpone
1 vanilkový lusk
150 ml espressa
1 balíček cukrářských piškotů
100% neslazené kakao

Pomůcky:

robot, cukrářský teploměr

Postup

Nejprve si rozdrtíme cukrářské piškoty na malé kousky a přendáme je do misky. Jako další si připravíme čerstvou kávu a kousky piškotů jí přelijeme.

Do pánvičky dáme cukr s vodu, přivedeme k varu a necháme na mírném ohni dále vařit, dokud nedosáhne teplota 112-114° C.

Do nádoby od robotu vložíme žloutky a přidáme k nim semínka z vanilkového lusku. Mixujeme, až máme směs krásně nadýchanou. Když dosáhne cukrový rozvar požadované teploty, přidáme ho do žloutkové směsi.

Pozor, nalíváme ho opatrně, kousek po kousku (lijeme ho doprostřed nádoby, ne po stěnách, jinak by nám okamžitě zaschl) a pokračujeme několik minut v mixování.

Rozvar nemusíme přidávat všechen, záleží, jak moc chceme mít dezert sladký, někdy ho dávám třeba jen polovinu. Hotovou směs poznáme tak, že když zvedneme šlehací metlu, směs v nádobě tvoří špičky, které nepadají a drží tvar.

Potom už můžeme přidat mascarpone. Zašleháváme ho do vzniklé směsi, opět kousek po kousku. Na závěr opatrně vmícháme ušlehanou smetanu.

Připravíme si malé skleničky a naplníme je nejprve do 1/3 namočenými piškoty a potom lahodným krémem. Dáme vychladit do ledničky alespoň na 2 hodiny. Před podáváním posypeme pravým kakaem.

LAHODNÝ KRÉM SE SPOUSTOU VANILKY..


TAK LEHKÝ A NADÝCHANÝ..


SIMPLY DELICIOUS !


AUTHENTIC ITALIAN CUISINE ♥

Copyright 2014VFB Media