O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Švestková polévka

    Středa, 24. Září 2014
První podzimní den už je za námi a tahle švestková dobrota je jako stvořená pro blížící se sychravé dny. Když o ní někomu vyprávím, většinou se každý zarazí, jak asi může taková teplá ovocná polévka chutnat. Rodinný recept pochází už od mé prababičky, která nám polévku vždycky připravovala z domácích švestek ze zahrádky, kdykoliv jsme za ní na konci prázdnin přijeli. Jednoho dne, pamatuji si, že to bylo ještě na základní škole, jsem se jí naučila dělat sama a od té doby jsem snad nevynechala jediný rok, kdy bych si jí s chutí neuvařila a nepřidala si alespoň jeden talíř navíc.. A její příprava vám zabere jen malou chvilku. Nechte se i vy překvapit novou chutí! Uvidíte, jak krásně vás zahřeje a zasytí.. ♥

Recept


Ingredience:


700 g zralých švestek

5 lžic krupicového cukru

200 ml smetany na šlehání

1 lžíce hladké mouky


Pomůcky:


ponorný mixér


Postup

V hrnci necháme ohřát 1,5 litru vody. Mezitím si omyjeme a vypeckujeme švestky (v jedné švestce můžeme pecku nechat pro lepší chuť).

Pak švestky přidáme na několik minut do vroucí vody a zatím si připravíme zahuštěnou smetanu (pro více jemnou a smetanovější chuť někdy používám i dva kelímky).

Smetanu na šlehání vlijeme do hrnečku, přidáme lžíci hladké mouky a prošleháme ruční metlou.

Až nám švestky krásně změknou, odstavíme hrnec z plotny a ponorným mixérem vše rozmixujeme na hladkou směs (nezpomeneme vyndat pecku!).

Hrnec vrátíme zpět na plotnu a zalijeme připravenou smetanou.

Za stálého míchání přidáme podle chuti cukr a necháme ještě pár minut povařit.

Polévku podáváme nejlépe horkou.

DOMÁCÍ ŠVESTKY A ČERSTVÁ SMETANA..

SAMETOVÁ KONZISTENCE, OSVĚŽUJÍCÍ CHUŤ


FRUIT AND CREAMY SOUP RECIPE


WARM YOUR BODY !

Copyright 2014VFB Media