O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Kokosová panna cotta s hořkou čokoládou a vlašskými ořechy

    Čtvrtek, 12. Březen 2015
Panna cotta je jeden z mých nejmilejších italských dezertů, kvůli své lehké a hedvábné konzistenci ve spojení smetany, mléka a pravé vanilky. Často se kombinuje s ovocným, čokoládovým nebo karamelovým přelivem. Já jsem nedávno objevila v naší oblíbené španělské restauraci ozdobu z hořké čokolády a ořechů. A tak jsem si podle svých chuťových vzpomínek připravila vlastní recept - panna cottu, do které se místo obyčejného mléka přidává husté kokosové, podobně doplněnou rozpuštěnou čokoládou s vlašskými ořechy. Přestože si ho většinou všichni dávají v restauracích, domácí příprava se dá stihnout za pár minut a chuť je stejně jedinečná, snad jen škoda, že musíme tolik hodin čekat, než ztuhne.. SAMETOVÁ JEMNOST, HEDVÁBNÁ LEHKOST, RAFINOVANÁ JEDNODUCHOST..takové přívlastky vás budou po jejím ochutnání napadat ;) Buon appetito!

Recept

Ingredience:


4-6 mističek

300 ml smetany na šlehání (33%)
400 ml hustého kokosového mléka
semínka z 1 vanilkového lusku
60 g krupicového cukru
4 plátky želatiny
1 šálek studené vody

Na ozdobu

kvalitní hořká čokoláda (70%), rozpuštěná
kousky vlašských ořechů

Pomůcky:

mističky, potravinářská fólie


Postup


Plátky želatiny dáme do misky, přelijeme studenou vodou a necháme asi deset minut nasáknout.

Smetanu ke šlehání smícháme v kastrůlku s kokosovým mlékem.

Přidáme semínka z vanilkového lusku a zahříváme těsně pod bod varu.

Pak přisypeme cukr, necháme ho rozpustit a odstraníme z plotny.

Plátky želatiny vyndáme z vody, okapeme a vložíme do horké smetanové směsi.

Mícháme, až se nám želatina krásně rozpustí.

Hotovou směs přelijme do mističek (ty můžeme předem vyložit potravinářskou fólií).

Necháme nejlépe přes noc vychladit v ledničce.

Vychlazenou panna cottu opatrně vyklopíme, okraje můžeme uvolnit za pomoci jídelního nože.

Podáváme ozdbenou vlašskými ořechy a rozpuštěnou čokoládou.

Buon appetito!


Fine Italian Kiss ♥

with Exotic Milk


Pour Melted Chocolate ♥

Copyright 2014VFB Media