O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Svěží okurková zmrzlina

    Úterý, 30. Červen 2015
Momentální vedra si žádají něco hodně svěžího do pusy. Takový letní den jsem schopná klidně celý den vydržet bez oběda a večeře a stačí mi jen mlsat čerstvé ovoce, nejlépe ve zmrzlinové podobě. Název receptu zní možná trochu děsivě, ale chutná skvěle a hlavně vás neuvěřitelně osvěží! Zkuste v lednici najít zbytek okurky, jedno zralé avokádo, citrón a trochu ovocného džusu a máte vyhráno! P.S. Mějte krásné prázdniny, dovolenou, léto a hromadu ICE ICE BABY ;-)

Recept

Ingredience:


1 menší okurka
1 zralé avokádo
šťáva z půlky citrónu
agávový sirup nebo med na dochucení
šálek meruňkového (jablečného) džusu

Pomůcky:

mixér na koktejly, skleničky nebo formičky na zmrzlinu, malé dřevěné špachtle


Postup

Omytou okurku nastrouháme nahrubo i se slupkou.

Avokádo vydlabeme, odstraníme pecku.

Veškeré ingredience hodíme do blenderu.

Umixujeme dohladka.

Vzniklou směsí naplníme pohárky nebo formičky na zmrzlinu.

Do každé zmrzliny zapíchneme dřevěnou špachtli.

Dáme na několik hodin do mrazáku.

Po vyjmutí z mrazáku necháme chviličku povolit a podáváme..


Copyright 2014VFB Media