O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Jahodové tiramisu

    Pátek, 4. Září 2015
Léto už je těsně za námi a nejspíš i horké sluneční dny, ale dezert, na který bych málem zapomněla, můžete servírovat i kdykoliv během roku. Příprava jahodového tiramisu je snadná, recept nijak výjimečný, snad jen že oproti klasickému receptu přidáváte čerstvé ovoce (můžete vyzkoušet jakékoliv jiné) a kávu nahradíte dobrým dezertním vínem. Užijte si dobrého jídla, dobrého vína a vůbec každý zářijový den naplno! LOVE IS SWEET, ENJOY A TREAT ;-)

Recept

Ingredience:


balení cukrářských piškotů
200 g mascarpone
200 ml smetany na šlehání
3 lžíce moučkového cukru
250 g jahod
150 ml dezertního vína

Pomůcky:

robot, mističky (skleničky) na tiramisu


Postup

Do misky rozprostřeme cukrářské piškoty a pokapeme dezertním vínem, necháme chvilku odležet.

Jahody nakrájíme na plátky. V misce ušleháme smetanu s cukrem a pak opatrně přimícháme mascarpone.

Na dno mističek pak vložíme polovinu pokapaných piškotů, na ně dáme polovinu nakrájených jahod a polovinu směsi mascarpone a šlehačky.

To samé opakujeme s druhou vrstvou piškotů.

Ozdobíme zbylými jahodami.

A dáme do ledničky přes noc ztuhnout.

Tiramisu podáváme vychlazené, ozdobené zbylými piškoty, nejlépe se sklenkou dezertního vína.


Copyright 2014VFB Media