O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Italské tiramisù

    Pátek, 6. Leden 2017
Ahoj všichni! Doufám, že jste si užili krásné Vánoce a přivítali nový rok s radostí a očekáváním! I když je teď spousta z vás přesycená všemi možnými dezerty a cukrovím, nemohu si stejně odpustit sdílet s vámi tenhle luxusní recept na pravé italské tiramisu. Připravuje se tradičním způsobem, který vám nezabere příliš času, jediný čas, který musíte přetrpět je vydržet až dokonce a nechat tiramisu co nejdéle vychladit, než ho budete servírovat. To čekání ale samozřejmě stojí za to! Tak jen doufám, že jedno z vašich novoročních předsevzetí není přestat jíst ty nejdokonalejší sladké dezerty:) Mějte se krásně a brzy, tentokrát s odlehčeným receptem, zase tady;-)

Recept

Ingredience:


6 žloutků
130 g třtinového cukru
semínka z 1 vanilkového lusku
500 ml smetany na šlehání (33%)
400 g mascarpone
200 ml silného espressa
3 lžíce rumu (nebo Amaretta)
24 cukrářských piškotů
tmavé neslazené kakao na posypání


Pomůcky:

forma na koláč s vyšším okrajem (nebo forma na chlebíček, skleničky), elektrický mixér, potravinářská fólie


Postup

1. Do mísy nebo kastrůlku přidáme žloutky s cukrem a vanilkovými semínky a mixujeme je elektrickým mixérem na vodní lázni, až nám vznikne krásně nadýchaná a světlá směs. Necháme ji prohřát dalších 10 minut, celou dobu pokračujeme v mixování a pak dáme stranou na chladnější místo.

2. Mezitím si v míse našleháme smetanu dotuha, přidáme mascarpone a znovu prošleháme do spojení. Nakonec přidáme vychladlou žloutkovou směs a prošleháme vše společně na hladký krém. Ten můžeme dát na chvíli chladit do ledničky a jdeme si připravit kávové piškoty.

3. Horkou kávu smícháme s rumem a do formy rozložíme polovinu piškotů, ty potřeme nebo pokapeme bohatě kávou a pak na ně navrstvíme polovinu smetanového krému, poprášíme kakaem. Následuje druhé patro, poskládáme druhou polovinu piškotů, pokapeme kávou a mírně zatlačíme do krému, pokryjeme druhou zbývající půlkou krému, který hezky stěrkou uhladíme.

4. Pak už jen přes formu natáhneme potravinářskou fólii a tiramisu dáme vychladit do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc. Těsně před servírováním ještě poprášíme jeho povrch kakaem. Buon Appetito!

Copyright 2014VFB Media