O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Vanilková zmrzlina s tvarohem a malinami

    Pondělí, 27. Duben 2015
Díky krásnému počasí jsem změnila plán a místo pečení jsem dostala chuť na výrobu poctivé domácí zmrzliny, ve které nemůžou scházet mé oblíbené maliny, tvaroh a vanilka. Léto je nadosah, všude kolem spousty rozkvetlých stromů, barev a vůní, kdo by na ni nedostal chuť? (I když já si ji dám s chutí i na podzim a v zimě.) Každopádně recept je tu, chtěla jsem pro vás přenést trochu té květinové nálady i na fotografie, tak si ji užijte..;) I SCREAM YOU SCREAM WE ALL SCREAM FOR ICE CREAM! :-)

Recept

Ingredience:


4 malé žloutky
190 g krupicového cukru
350 ml smetany na šlehání
200 ml mléka
2 lžičky pravého vanilkového cukru
125 g měkkého tvarohu

rozmixované maliny na ozdobu

Pomůcky:

robot, formičky nebo forma na zmrzlinu


Postup

V míse robotu šleháme žloutky spolu s cukrem, až je směs krásně nadýchaná a světlá.

Na středním plameni přivedeme k varu v kastrůlku smetanu s mlékem, přidáme vanilku.

Odstavíme z plotny a nalijeme malé množství mléčné směsi přes vaječnou, dobře promixujeme.

Pak přidáme zbývající část a opět dobře prošleháme. Celou směs vlijeme zpátky do kastrůlku a na mírném ohni zahříváme, dokud nezhoustne.

Pak ji nalijeme do připravených formiček a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Nato je přendáme do ledničky a když je směs vychlazená, teprve pak přendáme do mrazáku.

Každých 20 minut směs promícháme, dokud úplně neztuhne a nezmrzne.

Hotovou zmrzlinu pak už jen dozdobíme rozmixovanými malinami, případně je můžeme přidat rovnou do směsi těsně před nalitím do formiček.


SO SWEET & REFRESHING SUMMER DESSERT

COOL COMBINATION WITH CREAM CHEESE AND RASPBERRIES..


KEEP CALM AND EAT ICE CREAM ;)

Copyright 2014VFB Media