O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Cheesecake řezy s limetkou a kokosem

    Neděle, 14. Květen 2017
Cheesecake u nás doma milujeme na všechny způsoby a úplně nejvíc ty nepečené, které mají sametově krémovou konzistenci! Tentokrát jsem se pustila do experimentu ze tří typů sýrů, mascarpone, tvarohu a čerstvého sýra se špetkou soli. Krém je ochucený limetkovou šťávou, krásná kombinace ke korpusu z karamelových sušenek a kokosu! Výsledkem jsou neuvěřitelně krémové řezy, které kdykoliv můžete předělat na svěží dort, ideální na léto! Mějte se fajn a pečte s láskou;-)

Recept

Ingredience:


Na korpus
300 g karamelových sušenek (Lotus)
3 lžíce strouhaného kokosu
160 g másla

Na krém
6 plátků želatiny (Dr. Oetker)
500 g mascarpone
250 g plnotučného tvarohu ve vaničce
100 g čerstvého přírodního sýra (např. Président)
70 g moučkového cukru
šťáva ze 2 bio limetek

Na ozdobu
50 g kokosových lupínků
nastrouhaná kůra ze 2 bio limetek


Pomůcky:

váleček nebo robot, plech 20x20 cm nebo forma na dort, pečicí papír, metla na šlehání


Postup

1. Sušenky rozdrtíme pomocí válečku nebo robotu najemno. Přimícháme k nim strouhaný kokos. Suchou směs přendáme do kastrůlku, přidáme kousky másla a necháme společně rozehřát a dobře promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem, sušenkovou směs rozložíme rovnoměrně na plech a dnem skleničky ji pěkně upěchujeme, až je pevná. Přendáme plech do ledničky a připravíme si zatím krém.

2. Do kastrůlku namočíme plátky želatiny a přidáme studenou vodu, 10 minut necháme nabobtnat. Mascarpone, tvaroh, sýr a cukr krátce prošleháme ruční metlou, až se vše dobře propojí. Přidáme šťávu z limetek, znovu prošleháme.

3. Želatinu vyndáme z vody a rukama vymačkáme. V kastrůlku ji necháme za stálého míchání rozpustit na středním plameni. Přidáme 3 polévkové lžíce krému a odstraníme z plotny. Krátce promícháme a želatinovou směs zamícháme do většiny krému.

4. Krém nalijeme na sušenkový základ a rovnoměrně rozetřeme. Plech vrátíme zpátky do ledničky a necháme chladit alespoň 5 hodin nebo přes noc. Před podáváním řezy posypeme kokosovými lupínky a nastrouhanou limetkovou kůrou. Pochutnáte si!

Copyright 2014VFB Media