O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Crème pâtissière se šlehačkou

    Čtvrtek, 26. Červen 2014
Recept na tuto variantu crème pâtissière jsem okoukala u Jamieho Olivera. Přidává do něj ještě jako bonus šlehačku a protože já mám ráda především ve francouzských dezertech jako jsou éclairs, mille-feuille atd. více smetanovou chuť, naučila jsem se její množství dvojnásobit. Výsledná náplň je pak krásně nadýchaná a lahodná, chutná jako luxusní vanilková šlehačka. Pokud vy máte raději spíše pudinkovou chuť a konzistenci, zašlehejte do krému jen polovinu množství (tím pádem také počítejte s o něco menším množsvím krému), nebo vyzkoušejte tento recept. Hezký den strávený v kuchyni!

Recept

Ingredience:

125 ml polotučného mléka
35 g krupicového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
2 žloutky
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička hladké mouky
200 ml vysokotučné smetany (min. 33%)

Pomůcky:

robot


Postup

Na crème pâtissière přidáme do kastrůlku mléko, cukr a vanilkový extrakt a necháme mírně povařit.

V další misce šleháme žloutky, až jsou pěkně světlé a krémové, ty pak poprášíme moukou a škrobem a nakonec přidáme prohřátou směs z mléka a znovu krátce prošleháme. Směs vrátíme zpět do kastrůlku a vaříme ještě asi 2-3 minuty, dokud nezhoustne.

Pak jí přendáme do mísy a necháme vychladit. Poté si našleháme smetanu a až krém vystydne, vrátíme misku s našlehanou smetanou do robotu a krém k ní přidáme. Vše důkladně prošleháme. Dáme ještě vychladit. Pak jím plníme oblíbené zákusky, koláče nebo servírujeme jen tak s čerstvým ovocem..


Vyzkoušejte s ním třeba tenhle vynikající mangový tart ;)



Crème pâtissière with Whipped Cream

So delicious & creamy

Copyright 2014VFB Media