O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Lemon Curd

    Úterý, 19. Srpen 2014
Lemon curd (nebo také citrónový krém) se sice dá koupit v obchodě, ale domácí je daleko lepší - nejen kvůli jeho lahodnější chuti a velmi snadné a rychle přípravě, ale přijde vás také levněji. V Anglii ho už na konci 19. století používali jako pomazánku na chleba nebo náplň do koláčů jako alternativu džemu. Tady jsem ho také poprvé před pár lety ochutnala k snídani, namazaný na opečený toust. Má ale daleko širší využití, hodí se do koláčů, cupcakes, makronek, croissantů, na palačinky a vafle nebo zamíchaný do smetanového sýra či jogurtu. V Británii a USA je hlavně oblíbený do Lemon-meringue pie (citrónového koláče se sněhovou pusinkou). Doporučuji také místo citrónu vyzkoušet limetky, mandarinky nebo mango, ale dá se připravit téměř z každého ovoce.. Jeho výtečná chuť a hedvábná textura vás určitě mile překvapí.;) Tady přikládám tip na můj zatím nejoblíbenější koláč naplněný lemon curd. BAKE SOMETHING NICE ;)

Recept

Ingredience:

110 ml citrónové šťávy (1 - 2 citróny)

2 čajové lžičky citrónové kůry

75 g krupicového cukru

4 žloutky

60 g másla


Pomůcky:

zavařovací skleničky


Postup

Veškeré ingredience dáme do mísy.

Mísu položíme na kastrůlek s vodou a ve vodní lázni mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí a směs nezhoustne (to chvilku potrvá).

Citrónový krém přendáme do zavařovací skleničky a necháme vychladnout.

Skladujeme v lednici, kde nám vydrží minimálně 14 dní.

Z tohoto množství připravíme dvě malé skleničky.

Pokud chceme krémem naplnit například koláč, můžeme množství zdvojnásobit.

TRADIČNÍ ANGLICKÁ POMAZÁNKA..


SAMETOVÁ KONZISTENCE & CITRÓNOVÁ PŘÍCHUŤ


Copyright 2014VFB Media