O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Křehký hruškový koláč s čokoládou

    Pondělí, 3. Srpen 2015
Našla jsem dokonalý francouzský recept na hruškový koláč, kterého se nebudete moci nabažit. Je to přesně ten ideální dezert, kterým zakončíte romantickou večeři ve dvou. Kombinace lahodné čokolády, šťavnatých hrušek, mandlí a špetka afrodiziakální skořice nemůže nechat nikoho chladným, věřte mi! Nabízím vám verzi, která vám ulehčí práci díky kupovanému těstu. Vychutnejte si každé sousto a napište mi, jaký měl ohlas ;-) P.S. Podávejte ho ještě vlažný! Krásné pondělí..

Recept

Ingredience:


1 hruškový kompot
100 g hořké čokolády 70%
100 g mletých mandlí
100 g másla, pokojové teploty
100 g krupicového cukru
2 vajíčka
250 g křehkého těsta na koláč (např. Wewalka)
moučkový cukr + skořice na ozdobu

Pomůcky:

forma na koláč, šlehač


Postup

Nejprve si předehřejeme troubu na 170 stupňů.

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu.

V misce prošleháme máslo s cukrem.

Přimícháme vajíčka a mleté mandle, dáme stranou.

V sítku si necháme odkapat hrušky, případně je pak nakrájíme na menší kousky.

Připravené těsto přendáme do formy a vytvarujeme.

Dno potřeme rozpuštěnou čokoládou a poklademe nakrájenými hruškami.

Na závěr vyplníme mandlovou směsí a dáme péct.

Zhruba po 35 minutách, nebo když je koláč dozlatova upečený, vyndáme z trouby.

Podáváme ho vlažný, posypaný moučkovým cukrem se skořicí, doplněný nejlépe čerstvě našlehanou smetanou.


Copyright 2014VFB Media