O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Křupavé jahodové koláčky s kozím sýrem

    Čtvrtek, 23. Duben 2015
Ve Francii jsem prvně ochutnala sladké dezerty s kozím sýrem, vzpomínám si hlavně na úžasnou panna cottu z kozího sýra s jahodami v jedné zapadlé vesničce v Provence jménem Saignon, v rodinném bistru La Maison de Solveig, vedle kterého jsme měli úžasné romantické ubytování a právě tyhle koláčky mi ji tak trochu připomínají.. Křehké těsto naplněné ricottou a kozím sýrem s vůní citrónové kůry a čerstvých jahod je jako stvořené pro teplé letní počasí, jak jinak než se skleničkou vychlazeného francouzského vína. C’est la vie..

Recept

Ingredience:


1 balení těsta na koláč
3 plátky želatiny, rozpuštěné
1 balení jahod, omytých a nakrájených na plátky
250 g ricotty
80 g měkkého kozího sýra
3 lžíce moučkového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citrónu
hladká mouka na vál

lístky máty na ozdobu

Pomůcky:

plech na pečení, pečicí papír, robot, vál na těsto + váleček, štětec


Postup

Troubu rozehřejeme na 190 stupňů. Plech vyložíme pečicím papírem.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na velmi tenký plát.

Rozdělíme ho na 3 kolečka o průměru 15 cm (můžeme např. obkreslit menší talířek a oříznout).

Kolečka přendáme na plech vedle sebe a na několika místech propícháme vidličkou.

Pečeme dozlatova a dokřupava cca 15 minut. Necháme vychladnout.

Na náplň v misce prošleháme citrónovou kůru, ricottu, kozí sýr a moučkový cukr.

Na závěr přimícháme lžíci rozpuštěné želatiny a ještě prošleháme dohladka.

Náplň rozdělíme mezi 3 koláče a nožem nebo lžíci rozetřeme po obvodu. Náplň pak kolem dokola ozdobíme plátky jahod.

Jahody potřeme zbývající rozpuštěnou želatinou a můžeme také dozdobit lístky máty. Koláčky rozkrájíme na kusy ostrým nožem a servírujeme.

PROVENCE

JE T'AIME

♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥


CRISP & EASY FRENCH TART

JUICY STRAWBERRIES


DELICATE GOAT CHEEESE & RICOTTA

Copyright 2014VFB Media