O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Palets de chocolat aux noisettes, vanilková zmrzlina

    Pondělí, 21. Březen 2016
Minulý týden už jsme mohli pocítit alespoň na chvíli, že přichází jaro, tedy sluníčko a teplo a hned jsem si vzpomněla na vanilkovou zmrzlinu, jako takový nedostatek po dlouhé zimě. Pak mě napadl oblíbený recept ze sladkého mléka a smetany se spoustou vanilky. Opět mě na něm baví, jaká je příprava rychlovka, bez zbytečných příkras a postupů a nepotřebujete na něj ani zmrzlinovač! Výsledkem je nadýchaná zmrzlina sametové konzistence, která krásně doplní téměř jakoukoliv další sladkost. Nejprve jsme ji ochutnávali s karamelizovaným ovocem, a když jsem ji chtěla servírovat ještě v průběhu týdne a přemýšlela nad nějakým čokoládovým doplňkem, vybavila jsem si recept, objevený v Provence, čokoládové paletky s oříšky, které k ní prostě musíte zkusit! Jdeme na to! Mějte sladké pondělí!

Recept

Ingredience:


Na vanilkovou zmrzlinu
1 plechovka slazeného mléka (salko)
400 ml smetany na šlehání
semínka z vanilkového lusku

Na placičky (1 plech)
50 g lískových oříšků
120 g kvalitní tmavé čokolády
1 lžička arašídového oleje


Pomůcky:

robot, menší chlebíčková nebo jiná forma, potravinářská fólie, plech + pečicí papír


Postup


1. Čokoládovo-oříškové placičky
Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni. Zatím si nasekáme oříšky na menší kousky, které pak opražíme na pánvi, až se hezky rozvoní. Do rozpuštěné čokolády přidáme lžičku oleje, sundáme z plotny a pár minut promícháváme.

2. Na závěr přidáme lehce opražené oříšky. Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme lžičkou hrudky, které pak vidličkou roztaháme do tvaru placiček. Necháme venku nebo v lednici chvíli ztuhnout.

3. Vanilková zmrzlina
Do robotu dáme všechny tři ingredience - salko, smetanu, vyškrabaná semínka z vanilkového lusku a šleháme dotuha stejně tak, jako bychom šlehali samotnou šlehačku. Vzniklou směs na zmrzlinu nalijeme do připravené formy, přetáhneme potravinářskou fólií a dáme nejlépe do druhého dne zmrazit.


4. Dokončení
Před podáváním necháme zmrzlinu chvilku povolit, pak ji pomocí naběračky přendáme na talířky a ozdobíme čokoládovo-oříškovými placičkami. Miam!

HAPPY MONDAY !

via GIPHY

Copyright 2014VFB Media