O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Veganské nanuky s čokoládou a kokosovým mlékem

    Úterý, 10. Červen 2014
Mám radost, že jsem narazila na letní recept, který v sobě zahrnuje sladké a zároveň zdravé mlsání. I když už veganské nanuky dorazily dokonce do některých našich českých obchodů, raději jsem zvolila jejich domácí variantu. Tato ledová pochoutka s čokoládou a kokosovým mlékem se teď přesně hodí do nastávajících horkých dní. A je určena nejen pro ty, co dodržují bezlepkovou dietu, ale i pro všechny ostatní příznivce (alespoň občasného) zdravého životního stylu, kteří milují sladké a čokoládu tak jako já. Takže až zase nastane ta chvíle, kdy na vás po nějakém nezdravém dortíku nebo čokoládě přijdou výčitky, hrdě můžete sáhnout po tomto slaďoučkém receptu, který ke mně připutoval až z Jižní Kalifornie. Teď jen stačí doufat, že také trochu toho zlatého kalifornského sluníčka zavítá toto léto i k nám..už to vidím, bazén, pruhované lehátko, nanuk v puse a líné letní odpoledne může začít..

Recept

Ingredience:


380 ml plnotučného organického kokosového mléka

185 g neochuceného mléka rostlinného původu (sójové, konopné nebo rýžové např. zn. Alpro)

110 g hnědého cukru (variantou je cukr kokosový nebo javorový)

špetka soli

1 polévková lžíce vanilkového extraktu

3 polévkové lžíce + 60 g hořké čokolády, chipsy nebo nasekaná (veganská, bez lepku)

Pomůcky:

forma na 6 nanuků (napichovací tyčky)


Postup

Do kastrůlku nalijeme obě mléka, cukr a sůl a vše zahříváme na nízkém stupni. Mícháme, dokud se cukr v mléce nerozpustí. Odstraníme z plotny a až směs trochu vychladne, přimícháme vanilkový extrakt.

60 gramů čokolády rozdělíme na dno formy a do každé formičky nalijeme zmrzlinovou směs. Neplníme je až po okraj, ale necháme si trochu místa na zbývající čokoládu. Nanuky dáme částečně zmrazit, cca na 1 - 2 hodiny.

Poté je vyjmeme z mrazáku a přidáme zbývající kousky čokolády. Pokud nemáme formu s rukojeťmi, zapíchneme ještě doprostřed každého nanuku dřevěnou tyčku. Opět vložíme do mrazáku a necháme pořádně ztuhnout.

Pro lepší vyjmutí nanuků můžeme formičku opláchnout vlažnou vodou.

LEDOVÁ VZPRUHA

ČOKOLÁDA KOKOS VANILKA


REFRESHING CHOCOLATE POPSICLES

A life without love is like a year without summer..

Copyright 2014VFB Media