O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Raw čokoládový krém

    Čtvrtek, 1. Prosinec 2016
Dokonalost existuje! Ano, mluvím o tomhle jemném čokoládovém krému, který si neváhejte doma udělat k svačině nebo jako velmi delikátní snídani. Skoro nemůžu pochopit, jak může být tak dobrý, když tam není přidaný žádný cukr, žádná nezdravá ingredience. Stačí projet tři zásadní suroviny mixérem a malý zázrak je na světě. Ještě když se s ním spojí šťavnaté maliny a zakřupou v něm pistáciové oříšky.. Nebudete se ho stydět připravit ani hostům jako váš tajný čokoládový dezert. Myslím, že se bez problému bude hodit i na vánoční stůl, zvlášť na konci vánočního období, kdy už budeme všichni přejedení vánočního cukroví. Ještě malé přiznání, recept je dělaný pro dvě osoby, ale domnívám se, že se vám stane už při ochutnání jako mně, že nebudete moct odložit lžíci z ruky, leda by vám ji někdo vytrhl násilím :-)
A skvělá zpráva nakonec, celý krém je bez lepku a laktózy, takže si ho můžete vychutnat úplně všichni!
KOUZELNÝ 1. PROSINEC VÁM VŠEM!

Recept

Ingredience:


Pro dva
2 větší zralé banány
4 lžíce holandského kakaa
1 sáček mandlových plátků, blanšírovaných

Na ozdobu
hrt čerstvého ovoce (lesní plody)
hrst ořechů (pistácie)


Pomůcky:

elektrický robot (tyčový mixér)


Postup

1. Do nádoby robotu nebo mixéru nasypeme plátky mandlí. V několika intervalech je rozemeleme na jemno, měla by nám vzniknout jakási tužší mandlová pasta. Necháme ji v mixéru asi 3 lžíce, zbytek odebereme. K pastě pak přidáme nakrájené nebo rozmačkané banány a prosáté kakao.

2. Všechno společně promixujeme na jemný hladký krém. Ten můžeme chvíli nechat vychladit nebo ho rovnou přendáme do menších mističek. Na dekoraci si nasekáme nahrubo hrst vyloupaných pistácií a čokoládový krém jimi posypeme. Ozdobíme ještě čerstvým ovocem a máme hotovo!

Copyright 2014VFB Media