O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Čokoládový mousse s mandlovou granolou

    Úterý, 23. Květen 2017
Tenhle snack mě nikdy neomrzí. Hlavně si člověk pochutná na sladké čokoládě, nemusí se bůhví jak bát kalorií a dostane do sebe spoustu cenných látek. U mě na blogu už můžete najít několik obdobných receptů, ale ještě tu chyběla tato jedna z mých nejoblíbenějších variant v kombinaci banán - avokádo - kakao. Vynechte cukr a přidejte místo něj javorový sirup, ochuťte vanilkou, skořicí, případně okořeňte chilli;-) Čokoládový mousse si užívám buď samotný, nebo když je čas a chuť, ozdobím ho čerstvým lesním ovocem nebo domácí granolou, kterou tak ráda peču. K moussu přikládám recept na křupavou mandlovou granolu s vůní vanilky, která krásně doplňuje jeho sametovou konzistenci a jemnou chuť. Ale můžete jíst samozřejmě každé zvlášť a stejně bude oboje stát za to! P.S. Domácí granolu můžete uchovávat i v mrazáku, kde by vám měla vydržet alespoň 3 měsíce! Hodně zábavy v kuchyni!

Recept

Ingredience:


Čokoládový mousse
Na 2 mističky
2 zralé banány
1 zralé avokádo
4 lžíce pravého holandského kakaa
2 - 3 lžíce javorového sirupu
semínka z 1/2 vanilkového lusku
špetka skořice
špetka chilli


Mandlová granola
Na 1 středně velkou dózu
300 g celozrnných vloček
150 g blanšírovaných mandlí
1 lžíce loupané slunečnice
špetka soli
1/2 lžičky skořice
100 ml javorového sirupu
50 ml medu
80 ml kokosového oleje, rozpuštěného
1 lžička vanilkového extraktu


Pomůcky:

plech na pečení, pečicí papír, vzduchotěsná nádoba, robot nebo smoothie mixér


Postup

1. Na granolu si nejprve předehřejeme troubu na 170 stupňů a plech vyložíme pečicím papírem. Ve větší misce smícháme vločky s mandlemi, slunečnicí, špetkou soli a skořicí. V hrnečku prošleháme do spojení javorový sirup, med, rozpuštěný kokosový olej a vanilkový extrakt. Přelijeme zálivku přes suchou směs a rukama dobře propracujeme, až jsou všechny vločky lepkavé.

2. Připravenou směs vysypeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut, pak ji promícháme a pečeme další čtvrt hodinu, nebo do té doby, až bude upečená do zlatohněda. Pak ji necháme vychladnout na mřížce. Přendáme ji do vzduchotěsné nádoby, kde nám při pokojové teplotě vydrží min. 3 týdny!

3. Na čokoládový mousse přidáme banán, vydlabané avokádo a kakao do mixéru. Promixujeme do spojení a pak přidáme javorový sirup, vanilku, špetku skořice, případně chilli. Znovu promixujeme do hladké směsi a můžeme podávat!

Copyright 2014VFB Media