O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Ovesné placičky se sušeným ovocem a oříšky

    Neděle, 22. Červen 2014
A je tu další varianta zdravějšího mlsání, tentokrát v podobě ovesných placiček. Jsou bez mouky a se sušeným ovocem tvoří opravdu chutnou kombinaci. Výhodou je také jejich dlouhá trvanlivost. Když je skladuji v plechové dóze, vydrží mi minimálně 2 měsíce. To u nás doma oceníme, když zrovna není nic upečeno a honí nás mlsná. A mají je rádi i děti. Záleží už jen na každém, jak chutnají nejlépe. U nás si je dáváme k snídani nalámané na kousky do bílého jogurtu nebo mléka nebo je jen tak zobáme ke svačině, přelité třeba medem nebo javorovým sirupem. Placičky nás díky vločkám a ovoci posílí a dodají spoustu vitamínů, železa a vápníku. Upečte si den plný energie!

Recept

Ingredience:

60 g Hery
60 g másla
150 g jemných vloček (např. Emco, červené balení)
100 g klasických vloček
100g třtinového cukru
1 balíček rozinek
2 vejce
1/2 balíčku prášku do pečiva
špetka soli
hrst sušeného ovoce (např. brusinky)
hrst lískových oříšků nebo mandli, nasekaných

Pomůcky:

pečicí papír

Postup

Nejprve si na pánvičce rozehřejeme máslo a Heru.

Až se nám rozpustí, přidáme k nim vločky a lehce opražíme. Potom přisypeme cukr a za stálého míchání ho necháme rozpustit.

Vzniklou směs přendáme do misky a necháme vychladnout. Mezitím si troubu předehřejeme na 160°C.

Až poté přidáme zbývající ingredience: sůl, vejce, prášek do pečiva, rozinky, ovoce a oříšky. Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme lžičkou malé hrudky.

Směs je více drobivá, ale nebojte se, pečením se díky vajíčku krásně spojí. Placičky pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 minut. Vychladlé je můžeme uložit do plechové dózy.

Dávka energie kdykoliv potřebujete..


OVESNÉ VLOČKY A SUŠENÉ OVOCE..MŇAM


HOMESTYLE OATMEAL


Eat more oats!


Copyright 2014VFB Media