O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Müsli tyčinky s čokoládou

    Neděle, 27. Září 2015
Těšila jsem se, až v kuchyni vyzkouším vlastní müsli tyčinky a je to tu! K snídani je můžu nahradit klasickým müsli, ale nejvíc slouží jako skvělé občerstvení na cestách nebo třeba jako poslední záchrana, když podnikám několikahodinové nákupy ve městě. Stačí si je přibalit do kabelky s lahvičkou fresh džusu a jde se! Určitě je využijete i jako odpolední svačinku v kanceláři nebo při sportovní aktivitě. Tyto domácí energetické müsli tyčinky jsou bezlepkové a baví mě na jejich přípravě, že máte pohromadě spoustu lahodných ingrediencí, nabitých vitamíny, které můžete podle libosti kombinovat, ať už třeba ořechy, sušené ovoce nebo semínka, různé druhy koření nebo sladidel. V mojí kombinaci například nesmí chybět hořká čokoláda a špetka skořice. Důležitá je také kvalita jednotlivých surovin, proto se vyplatí zajít si pro ně do nějaké z prodejen zdravé výživy, myslím, že jsou pak skvělou alternativou i pro děti. Grab and power-up on the go! Don’t just snack - snack happy!;-)

Recept

Ingredience:


4 bílky
100 g kokosového cukru (medu)
1 1/2 lžičky vanilkového extraktu
1/4 lžičky skořice
50 g kokosových lupínků
120 g jemných ovesných vloček
100 g směsi ořechů a sušeného ovoce, nasekané (mandle, para ořechy, lískové oříšky / hrozinky, brusinky, goji..)
50 g hořké čokolády, nasekané
hrst kakaových bobů
hrst tykve olejné
špetka mořské soli

Pomůcky:

plech na pečení, pečicí papír, ostrý nůž


Postup

Troubu si předehřejeme na 175 stupňů. Plech vyložíme pečicím papírem.

Nejprve si uvaříme vločky: v kastrůlku zahřejeme tři šálky vody se špetkou soli, přisypeme ovesné vločky a necháme lehce probublávat 10 minut.

Dáme stranou a necháme vychladnout. Zatím v misce lehce prošleháme bílky, cukr, vanilkový extrakt, skořici a sůl.

Přidáme ještě kokosové lupínky a nasekané ořechy s ovocem, čokoládu, kakaové boby a tykev a nakonec i uvařené vločky.

Mícháme, až jsou všechny ingredience rovnoměrné spojené. Připravenou směs rozprostřeme na plech a uhladíme.

Pečeme 25 - 30 minut dozlatova. Pak necháme vychladnout na mřížce 10 minut. Přendáme do lednice.

Vychlazený plát rozkrájíme nožem na stejně dlouhé tyčinky.

Hotové müsli by vám mělo vydržet min. 5 dní.


Copyright 2014VFB Media