O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Jablko-hruškový krambl

    Čtvrtek, 29. Leden 2015
Krambl k zimnímu počasí skvěle sedí. Horké ovoce vás zahřeje a spolu s křupavou drobenkou z ovesných vloček vám dodá energii. Obsahuje vlastně spoustu zdravých ingrediencí a co je fajn, dá se udělat i v bezlepkové verzi (pokud se u vypsaných ingrediencí budete držet závorek). Teď v lednu jsem vzala za vděk jablky a hruškami, ke kterým se skvěle hodí skořice a vlašské ořechy. V létě ho mám ráda s rybízem nebo borůvkami - pikantní ovoce dobře ladí se sladkou drobenkou a můžeme přidat místo skořice třeba kardamom a vanilku. P.S. Dnes poprvé přidávám i malou video ukázku. Snad se tu od teď podobná videa budou objevovat častěji (slibuji, že se pokusím zapracovat i na jejich kvalitě). Tak se mějte krásně a děkuju vám za každý klik na mém blogu ♥

Recept

Ingredience:


Drobenka

150 g ovesných vloček
70 g mandlové mouky
60 g tmavého cukru
30 g nasekaných mandlí (ořechů)
1/4 lžičky mořské soli
100 g studeného másla
skořice
(semínka z vanilkového lusku)

Ovoce

2 jablka
2 hrušky
1 lžíce citrónové šťávy
šťáva z půlky citrónu
70 g tmavého cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu

Pomůcky:

zapékací forma


Postup

Troubu si předehřejeme na 175°C. Všechny ingredience na dobenku smícháme rukama v misce, až je máslo pěkně rozmělněné.

V jiné misce smícháme oloupaná a nakrájená jablka a hrušky s citrónem, cukrem a škrobem.

Přendáme do formy a posypeme připravenou drobenkou.

Pečeme asi 40 minut, nebo až ovoce začne bublat a drobenka je opečená dozlatova.

Krambl můžeme na talíři ozdobit zakysanou smetanou, šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.


So easy, so delicious..

Healthy & Fruit Dessert


I Love It ♥


And You ?

Copyright 2014VFB Media