O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Mandlovo-kokosové koláčky s čokoládou

    Neděle, 29. Únor 2015
Je to už nějakou dobu, co jsem vyměnila mléčnou čokoládu za kvalitní (a zdravější) hořkou a tu se snažím přidávat i do svých dezertů. Zrovna v tomto receptu je náplň z tmavé čokolády dokonalým požitkem. Zkuste si představit mandlovo-kokosovou krustu s kokosovým olejem, k tomu sametovou náplň z hořké čokolády a kokosového mléka a jako třešničku na dortu křupavou ozdobu z pražených oříšků a kokosových plátků. Zaručeně nadchne milovníky čokolády (a kokosu) ! Po ochutnání byste určitě neřekli, že jsou koláčky tak zdravé, není v nich mouka, vajíčka ani cukr, takže jsou navíc vhodné pro vegany a celiaky. A zase musím dodat, že za nimi stojí strašně jednoduchá a blesková příprava. P.S. Dávám ruku do ohně za to, že při romantické večeři s nimi sklidíte nejeden kompliment;) TRUE LOVE IS HIM GIVING YOU THE LAST PIECE OF CHOCOLATE ♥

Recept

Ingredience:


Na 3 větší koláčky, 6 menších

Korpus

190g celých, neloupaných mandlí
40g strouhaného kokosu
30g panenského kokosového oleje
30g agávového sirupu
špetka soli

Náplň

250g hořké čokolády (min. 60%)
300 g kokosového mléka

Na ozdobu

lískové oříšky
plátky kokosu

Pomůcky:

formičky na koláčky, robot, metla


Postup

Troubu si předehřejeme na 175 stupňů.

V robotu rozmixujeme mandle na moučku, pak přidáme kokos a umixujeme hladkou směs.

V hrnečku si rozpustíme kokosový olej a přidáme agávový sirup. Vše přendáme do mísy, přidáme ještě špetku soli a důkladně pomocí rukou spojíme.

Formičky vymažeme kokosovým olejem a do nich pěchujeme připravenou směs, na dno i po stranách.

Na závěr korpus propícháme vidličkou. Formičky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 10-15 minut dozlatova.

Na náplň si ohřejeme v kastrůlku kokosové mléko, odstavíme z plotny a přidáme do něj na kostičky nalámanou čokoládu.

Po chvilce vše promícháme metlou dohladka.

Náplň nalijeme na částečně vychladlý korpus a dáme do ledničky vychladit a ztuhnout.

Před podáváním koláčky dozdobíme opraženými lískovými oříšky a kokosovými plátky.


Super Creamy-Crispy Dessert ♥

Best Ingredients and Healthy !


Vegan and Gluten Free ;)

Copyright 2014VFB Media