O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Ovesná kaše s malinami

    Úterý, 4. Listopad 2014
Ať už jste vyznavači zdravé stravy nebo ne, každý z nás chce začít svůj den dobře naladěný, plný energie a tím prvním krokem jak na to je určitě správně zvolená snídaně. Pro mě je tou nejlepší variantou sladká kaše na všelijaké způsoby. Oblíbené mám některé od Mixit nebo Našekaše, ale nejraději si je stejně dělám sama podle momentální chutě. Domácí výroba je jednoduchá a navíc je x způsobů, jak si kaši připravit-z ovesných vloček, rýže nebo třeba jáhlů a čím ji ozdobit a dochutit-čerstvým nebo sušeným ovocem, vanilkou, oříšky, kokosem, rozinkami, mákem, semínky, oslazená třeba čokoládou nebo medem. U mě teď vede ovesná kaše s karamelizovanými jablky a skořicí anebo právě dnes přichystaná s vločkami, medem, malinami a smetanovým jogurtem. Lahodná, výživná a sytá snídaně nikdy nebyla tak dobrá.. Nakrmte se vtipnou kaší ;)
Pamatujete? :)

Recept

Ingredience:


Kaše pro dva

100 g ovesných vloček
500 ml mléka
(špetka soli)
1 bílý jogurt, smetanový
med
čerstvé maliny

Pomůcky:

kastrůlek s nepřilnavým povrchem


Postup

Do kastrůlku nalijeme mléko a přidáme vločky. Zamícháme a ohříváme na středním plameni.

Kaši necháme projít varem a ještě několik minut povaříme do zhoustnutí, občas ji promícháme.

Můžeme přidat špetku soli. Vločky musí být zcela měkké a nasáklé mlékem.

Kaši si také můžeme připravit v mikrovlnné troubě.

Mléko a vločky dáme do ohnivzdorné misky a ohříváme v mikrovlnce na co nejvyšší výkon - asi 5 minut.

V polovině ohřevu kaši promícháme.

Teplou kaši rozdělíme do mističek a ozdobíme dvěma lžícemi smetanového jogurtu a lžící medu.

Na závěr posypeme čerstvými malinami.


LAHODNÁ SNÍDANĚ S MALINAMI


MLSÁME ZDRAVĚ



NAKRMTE SE VTIPNOU KAŠÍ :)

Copyright 2014VFB Media