O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Celozrnné muffinky s cuketou a čokoládou

    Středa, 10. Září 2014
Než letos zužitkujete poslední cukety ze zahrádky, ráda bych vám ukázala, jak si připravit lákavé cuketovo-čokoládové muffinky, které jsou navíc zdravé a v jejich bezlepkové formě se hodí i pro celiaky. Přestože si stále někteří myslí, že zdravé sladkosti nemohou být tak chutné, doufám, že by po vyzkoušení následujícího receptu změnili názor. Díky cuketám je těsto krásně vláčné a díky kakau a čokoládě má neodolatelnou chuť. Vyplatí se pečlivě vybírat všechny uvedené ingredience, jakými jsou kvalitní celozrnná mouka, med přímo od včelaře (od včel, které nebyly dokrmovány cukrem), farmářská vajíčka nebo dokonce i „zdravá“ bezlepková čokoláda. Do podobných moučníků ráda používám bio kokosový olej, skvělou náhradou může být také méně známý hroznový, který má jemnou oříškovou příchuť (vyrábí se z hroznových jadérek červených hroznů). Vypadají hříšně, ale přesto jsou plné vitaminů, minerálů a jiných prospěšných látek. Užijte si radostné září plné dobrého jídla! ♥

Recept

Ingredience:


12 muffinů

350 g celozrnné mouky (bezlepkové)
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
35 g pravého kakaa
1 lžička mořské soli
225 g (10 lžic+2 lžičky) medu (raw)
2 velká vajíčka
1 lžička vanilkového extraktu
8 lžic kokosového oleje (hroznového, olivového)
225 g nastrouhané cukety, co nejvíce vymačkané a zbavené vody
60 g čokoládových čoček (bezlepkových)

Pomůcky:

robot, forma na muffiny, papírové košíčky


Postup

Troubu si předehřejeme na 180º C.

Formu na muffiny vyložíme barevnými papírovými košíčky.

Ve větší misce smícháme prosátou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, kakao a sůl. Dáme stranou.

Do jiné mísy dáme med, vajíčka, vanilkový extrakt, olej a nastrouhanou a vymačkanou cuketu.

Veškeré ingredience spolu dobře propojíme a následně je přidáme do připravené suché směsi.

Ještě jednou pořádně promícháme, na závěr přidáme čokoládové čočky.

Košíčky naplníme těstem do 3/4.

Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20-25 minut.

Špejle zapíchnutá doprostřed muffinu musí vyjít ven čistá.

Hotové muffiny necháme ještě 5 minut chladnout ve formě, potom je z formy odstraníme a na mřížce necháme vychladnout úplně.

♥ MUFFINS ♥


ENJOY YOUR CHOCOLATE KISS !


ZUCCHINI, HONEY, WHOLE GRAIN FLOUR AND OTHER INGREDIENTS..


..YOUR HEALTHY SWEETS

Copyright 2014VFB Media