O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Čokoládová granola s oříšky

    Pondělí, 19. Říjen 2015
Tady je recept na výbornou granolu z čokoládových oříšků. K snídani je podle mě nejlepší v řeckém jogurtu, s voňavou kávou a čersvě vymačkaným pomerančovým džusem, ale záleží na Vaší fantazii.. Pokud ji teda nesníte hned po upečení, tahle je totiž opravdu návyková! Samotná chutná skvěle a můžete jí využít třeba na cesty nebo po cvičení jako zdravé mlsání! No a když si chci ještě víc pochutnat, nasekám do jogurtu s granolou jako bonus kousky hořké čokolády. Tak hurá do toho, připravenou ji totiž budete mít co by dup! Užijte si křupavou snídani;-)

Recept

Ingredience:


100 g lískových oříšků
100 g mandlí
50 g lněných semínek
4 lžíce kakaa
2 lžíce másla
2 lžíce kokosového oleje
špetka soli
3 lžíce medu (jiné sladidlo)

Pomůcky:

plech na pečení, pečicí papír, nádoba s víkem, robot


Postup

Troubu si předehřejeme na 150 stupňů.

V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme máslo, přimícháme olej a kakao. Dochutíme medem.

Odstraníme a ještě jednou dobře promícháme.

V mixéru rozemeleme mandle a oříšky.

Nerozdrtíme je úplně, necháme některé kusy větší.

Oříšky spolu se lněnými semínky přimícháme do čokoládového mixu.

Opravdu důkladně promícháme a pak rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme asi 15 minut, kontrolujeme, aby se granola nepřipálila.

Hotovou granolu necháme vychladnout a přendáme do uzavíratelné nádoby.

Servírujeme například s řeckým jogurtem.

Copyright 2014VFB Media