O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Banánová granola s mandlovým máslem

    Pátek, 10. Červenec 2015
Příprava domácí granoly mě baví čím dál víc, už jen kvůli té úžasné vůni, když se zapéká.. Výhodou také je, že si ji můžete namíchat podle vlastní chuti a oproti kupované nemívá tak vysoké množství cukru a neobsahuje žádné nezdravé tuky a oleje nebo další zbytečné přísady. Výroba je maximálně jednoduchá a rychlá a když seženete pěkné dózičky, můžete s ní udělat radost někomu blízkému, třeba originálním dárkem k narozeninám. Recept na banánovou granolu je mým novým objevem, kromě ovoce obsahuje tuky jako je kokosový olej a mandlové máslo, které ji krásně ovoní a jsou plné živin. Nikdy nesmí chybět oříšky, tentokrát nasekané mandle a ten správný říz jí dodávají drcené kakaové boby. Nejraději ji doslazuji domácím medem nebo javorovým sirupem. Už pak záleží na momentální chuti, jestli si ji dáte s mlékem nebo jogurtem, ozdobenou sušeným nebo čerstvým ovocem. Já ji mám v oblibě samotnou, s řeckým jogurtem nebo mandlovým mlékem. WAKE UP, DRINK COFFEE, EAT GRANOLA - MAKE TODAY AMAZING ;-) Krásný den

Recept

Ingredience:


cca 8 porcí

60 ml kokosového oleje
120 ml mandlového másla
3 vrchovaté lžíce medu
3 hodně zralé banány
1 lžíce vanilkového extraktu
1/2 lžičky mořské soli
500 g ovesných vloček
40 g drcených kakaových bobů
50 g nasekaných mandlí (se slupkou)

Pomůcky:

tyčový mixér, plech + pečicí papír


Postup

V menším kastrůlku rozpustíme společně kokosový olej, mandlové máslo a med.

Když začne směs lehce bublat, odstraníme ji z plotny a dáme stranou.

Ve větší míse rozmixujeme banány tyčovým mixérem dohladka.

Opatrně přimícháme rozpuštěnou směs a promixujeme do spojení.

Přidáme mořskou sůl a vločky, dobře promícháme.

Deset minut ji necháme odpočinout, aby vločky absorbovaly banány a máslo a dostaly tu správnou příchuť.

Zatím si předehřejeme troubu na 200 stupňů.

Připravenou granolu pak rovnoměrně naneseme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct cca na 20 minut.

Směs můžeme občas promíchat.

Pět minut před koncem nasypeme kakaové boby a nasekané mandle.

Když je granola opražená dozlatova, necháme ji vychladnout a pak jen přendáme do sklenic nebo plechových dóz.

Užijte si zdravou snídani!


Copyright 2014VFB Media