O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Avokádový mousse s kaki toppingem

    Čtvrtek, 28. Leden 2015
Dnes mám pro vás jeden z těch receptů, díky kterému se nemusíte cítit provinile kvůli přibírání na váze. Avokádový mousse je totiž strašně zdravý a zároveň rychlý a velmi efektní dezert nejen pro vegany, ale díky jeho husté sametové a bohaté čokoládové chuti i pro všechny milovníky čokolády. Že kakao a avokádo spolu skvěle ladí, vím dobře, ale přidáním kaki pyré jsem objevila zase novou dimenzi. K tomuto lesklému oranžovému plodu bych ještě ráda doplnila, že by se měl konzumovat, až když je na omak měkký. Nekupujte kaki otlačené, nechte ho spíše dozrát několik dní doma při pokojové teplotě, nejrychleji dozraje v misce s jablky. Zralá dužina má mazlavou až marmeládovou konzistenci, která je ideální právě na výrobu pyré. Obsahuje velké množství vitamínu C, ale i draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, měď nebo mangan a velké množství vlákniny, konzumovat se dá i slupka. A je to prý nejoblíbenější ovoce Japonců, suší ho podobně jako fíky, přidávají do ovocných salátů, sladké rýže nebo z něj vyrábí džem, tak doufám, že ho v kuchyni zase brzy využiju.. Hezký zbytek dne ♡

Recept

Ingredience:


Na 4 skleničky

50 g kvalitní čokolády na vaření
2 zralá avokáda
35 g kakaa
100 g agávového sirupu (nebo podle chuti)
2 zralá kaki


Pomůcky:

potravinářská fólie, tyčový mixér


Postup


1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a pak ji nalijeme na fólii nebo papír 20 x 5 cm.

2. Pomocí špachtle ji rovnoměrně rozetřeme a necháme ztuhnout v lednici.

3. Z avokád odstraníme pecky a lžící vydlabeme dužinu.

4. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme dužinu spolu s kakaem a sirupem.

5. Vznikne tak mousse, který přendáme do skleniček a dáme zatím vychladit do ledničky.

6. Kaki zbavíme slupky, rozmixujeme na pyré a rozdělíme do skleniček na čokoládový základ.

7. Ztuhlou čokoládu odstraníme z fólie, rozlámeme na menší kousky a zapícháme do připraveného dezertu.


Copyright 2014VFB Media