O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Čokoládový pudink s avokádem a kokosovou šlehačkou

    Čtvrtek, 16. Říjen 2014
Z avokáda obvykle dělávám mexickou omáčku, pomazánku na tousty, přidávám ho do salátu, nebo je z něj skvělá pleťová maska. Ale dneska bych vám ráda ukázala, jak ho využít i na sladký způsob, do čokoládového pudinku. Oproti klasickému pudinku, vyrobeného z cukru a mléka, obsahuje samé prospěšné ingredience, navíc je oslazený medem a krásně voní po vanilce a skořici. Avokádo ve spojení s kokosovým mlékem a kakaem tak tvoří nejen zdravý, ale také ten nejchutnější čokoládový pudink, jaký jsem kdy jedla! Vězte, že avokádo na nás působí blahodárně, ať už ho použijeme jakkoliv. Sice je tučnější než většina ostatního ovoce, ale nenechte se odradit, jde o kvalitní rostlinné tuky zdravé pro naše srdce, krevní tlak, kůži a vlasy..vždyť už jen ten lichotivý název, že jde o plod hruškovce přelahodného, mluví za všechno. :) Jednodušší už být dezert nemůže, všechny ingredience prostě naházíme do mixéru a je hotovo. Rychlý, snadný, lahodný.. A pokud ho budete chtít ještě trochu vylepšit, přidejte navrch šlehačku z kokosového mléka - ta je perfektní náhražkou obyčejné tučné šlehačky a navíc se výborně hodí i do koláčů, na palačinky, bezvadná je třeba jen tak promíchaná s kousky banánu. Nečekané spojení, ale také nečekaně chutný výsledek ;) Dnes mlsáme zdravě! EAT GOOD, FEEL GOOD ;)

Recept

Ingredience:


Pudink:

2 zralá, oloupaná a vypeckovaná avokáda
1/3 šálku kokosového mléka
1/2 šálku pravého kakaa
1/4 šálku medu
1 čajová lžička vanilkového extraktu
špetka skořice

Kokosová šlehačka:

1 plechovka plnotučného kokosového mléka, vychlazeného (nejlépe bez gumy guar)
2 lžičky třtinové cukru (nebo javorového sirupu)
1/2 lžičky vanilkového extraktu

Na ozdobu:

semínka z granátového jablka, plátky banánu,..


Pomůcky:

mixér, šlehací metla


Postup

Veškeré ingredience na pudink hodíme do mixéru a mixujeme, až se všechno správně propojí a vznikne hladká směs. Tu pak dáme vychladit do ledničky.

Vychlazený pudink naaranžujeme do dezertních skleniček a opět vychladíme.

Jako bonus můžeme pudink doplnit o kokosovou šlehačku.

Na šlehačku si připravíme plechovku kokosového mléka - takového, z kterého odlijeme kokosovou vodu a zbyde nám jen tuhá, hutná hmota.

Misku na šlehání dáme na 5 minut do mrazáku a kokosovou hmotu v ní pak rozšleháme pomocí šlehací metly nebo mixéru.

Na závěr dosladíme cukrem nebo sirupem a přidáme vanilkový extrakt, ještě krátce prošleháme.

Vzniklou šlehačkou ozdobíme pudink.

Nakonec můžeme posypat semínky z granátového jablka, přidat plátky banánu, lesních plodů, či nasekané pistácie..

MLSÁME ZDRAVĚ ♥

DOBROU CHUŤ ♥



HEALTHY AVOCADO RECIPE

BEST CHOCOLATE PUDDING EVER!


FLAVOURED COCONUT MILK, CINNAMON AND VANILLA


ENJOY YOUR HEALTHY DAY!

Copyright 2014VFB Media